KENNEL OTHERWISE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM OSS!!!!!!

 

 

 

Mitt namn är Lisbeth Nyberg och jag har Kennel Otherwise. Av kennelnamnet förstår ni att jag är lite annorlunda!
Jag har varit tokig i djur sen jag var riktigt liten. Hund är jag uppväxt med. Att vara utan hund var inte lätt, men vi ansåg att det var det bästa när barnen, 6 pojkar var små.
När våran yngste son var ett år köpte vi en tax, men den fick tyvärr i sig råttgift hos en granne och dog bara ett år gammal.
Det var så det hela började!

 

 

                                           

 

Vi köpte en Old English Sheepdog hane 1978 och en tik -80. Sen kunde jag hålla på med det som jag längtat efter som barn: UPPFÖDNING!
Min son köpte en Lhasa Apso av Monica Svedberg; "Taragons Paddington" 1982.
Efter ett tag gick dom isär och jag tog hand om "Paddington", så kom Lhasa Apso in i huset!
Det tråkiga var att han blev sjuk och var tvungen att avlivas endast 9 mån gammal.

I kompensation av Monica fick jag överta "Taragons Tobeor-Nottobe"
Det var en bestämd liten dam som kom till oss. Vi tyckte det var så mysigt med en liten hund att vi ville para henne. Eftersom hon var så tuff ville jag ha en väldigt snäll hane. Så jag åkte runt och letade, till slut hittade jag en som var gudomligt snäll, Nämligen "Mr Papa Gaio av Åkerfjällen".

Det blev 8 valpar i alla färger. Där behöll jag "Cinderella", nu hade "Dockan" som vi kallade vår första en kompis. Så tänkte jag att nu får det vara bra med Lhasa, för jag höll ju på med OES. Men 1988 hade jag beställt en OES hane hos Anita Zetterström, Kennel Shaggy Dogs. Så Lasse, min man  och jag åkte dit för att hämta honom.

Gissa vad vi hittade där?! En Lhasa Apso hane:"Such Shaggy Dogs Alexander Tiger Rag" som redan var champion, vi började tjata på Anita, för honom ville jag absolut ha! Tänka sig jag fick köpa honom. Då kom jag hem med två hundar i stället för en!
På så vis började jag min Lhasa Apso uppfödning. Det var mina OES ägares föräldrar som köpte Lhasa Apso.

 

Oskar och löptikar                                     

Det blev aldrig av jag ställde ut Lhasorna, för jag var ju ute med OES, dom var enbart våra "gosehundar". 1994 köpte jag "Shaggy Dogs Wilgot". Då började det med utställningar, 
Helen Hagström köpte sin första hund -93 av mig, sen ytterligare en till samma år. När jag parade "Wille" med "Pepsi-Cola" köpte hon ytterligare en; "Ebba" och Marie Lindfors köpte "Frida".
Dom tjatade på mig hela tiden så det var väl starten till att jag började ställa ut. Vilket bl.a har resulterat i ett antal Champions och ÅRETS UPPFÖDARE 1999 på Lhasa Apso! Vad jag tycker är väldigt kul att på den tiden var det 4 hundar man räknade på,men alla tyckte det var så svårt så man ändrade det till 3 hundar.Jag har inga OES KVAR-

Detta är SUCH SHAGGY DOGS BARRISTER BELOVED BOY

Jag har hittat ett gammalt kort på mig och KURT när han blev Svensk Utställnings Champion och fick Cacib.Han tog även Biret det var i Askersund OES ligger mig varmt om hjärtat,men jag fattar inte själv hur jag orkade med alla dessa pälsar

Det syns även att jag var yngre under den tiden jag höll på med dem i 20 År.Så vi har fått vara med om otroligt mycket i vårt liv.Vi ångrar inte en dag under alla dessa år tänk vad folk vi lärt känna, många av dessa valpköpare har vi fortfarande kontakten med.Att leva med hundar är otroligt härligt det finns inte en tråkig dag.Allt i vårt hem går ut på att hundarna skall få det bästa av allt,och det är inte mycket dom är själva.

 

Nu på gamledar har vi köpt oss två Briarder så har vi lite nytt spännande att jobba med.Rasen värkar helmysig tycker vi,väldigt lätta att ha och göra med.Men nu har det blivit så att briardtiken Magda och Kuwazen Mari-Lois vill inte vara ute med Briardhanen Bengan .För han slänger kull dom så dom har inte en chans så vi har fått dela på dem,men det funkar jätte bra här nu jag behöver inte tänka på när dom stora tikarna löper för dom har ju ett eget rum.

Bengan är en jätte härlig Briard kille som trivs bäst med oss och han vaktar hela gården.Han springer så det är inte värt att vara ivägen när han kommer flygande.

 

 

 

. De andra hundarna bor också inne allihop, men de har fem egna rum!
Förutom hundarna har vi: hästar, katter, olika sorters fåglar. De flesta fåglarna är valp köpares som dom har tröttnat på!
Sån är jag lika tokig i djur än! Våra barn tycker att jag aldrig blir vuxen!

Lasse och jag säger alltid att vi bor hos våra djur och att vi älskar dem alla!
Full rulle från morgon till kväll.
Det är livet!

 Det vi gillar allra mest är våra älskade barn och

deras respektive och våra barnbarn.

Vi får vara lyckliga för det har gått bra för dom alla!!!!!

 

 

Förutom djuren så gillar vi Hårdrock!!!!!!!!!! och musik överhuvud taget.

God mat och smågodis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Hoppas ni har trevligt här hos oss på OTHERWISE!
M.V.H Lisbeth.

Tillbaka till startsidan!