INDEX

cursor

 

 

 

                                      MIN  DAGBOK! Lisbeth Nyberg (Libban)

Jag är gift med Lars-Göran  ( Lasse ) vi har 6 Pojkar

och  12 barnbarn och 5 Sonhustrur en av mina killar är singel ,  min gubbe och jag älskar djur av alla slag.Så är jag lite tokig i kläder köper alldeles för mycket.Jag gillar att vara ute och Shoppa. När jag fyllde 65 År fick jag av Nina och Ulle presentkort på att göra hål i öronen för mina sonhustrur tyckte jag skulle göra det för jag har så ofta örhängen.Nu har jag börjat köpa mig örhängen till alla färger det tycker jag är lite kul faktiskt.Så älskar vi god mat och godis.Här händer det något nytt var dag det är det som är härligt när man lever med djur.Jag behöver aldrig leta efter vad jag skall göra. Men jag gör bara vad som faller mig in..............Förutom att vi måste ge alla hundarna mat byta vatten i alla hundrum diska alla matskålar och skura alla rum som hundarna är i varje dag men det räknar jag inte för det gör vi ju jämt.

 

 

13/10 Idag var det Gunnar som blev av med pälsen jag tar en om dagen det är lagom.Sen fick jag ett paket från DHL som jag beställt så jag fick åka till Annelund och hämta det.När jag ändå var där uppe åkte jag till Gäsene Mejeri och köpte OST så fick jag gjort det också.

Topparna som jag köpt från en firma i Mullsjö var jätte fina det är kul när det passar när man handlar så.Sen har jag lagat middag, idag blev det Ärtsoppa och ostmacka och pannkaka och sylt efter.Så nu när jag plockat orning efter middagen så gick jag upp och satte mig vid datorn.Så nu blir det Tv-en och sticket........

 

12/10 Denna dagen har gått i ruskig fart,när jag gett alla djuren mat och tagit ut hästarna så satte jag mig ner och klippte ner Norsken.Sen åkte jag ner till Fristad och var och hälsade på Lasses gamla mamma och vattnade hennes träd.

Sen hade jag bestämt med syrran för vi skulle åka till kyrkogården,men vi hamnade ner i Frufällan på Second Hand sen åkte vi till Borås för jag skulle köpa garn.För jag håller ju på stickar och hade inte myckat garn kvar.Där efter gick vi till Netto och handlade lite.Men så fick vi se att klockan blivit så mycket så vi behövde åka hem och laga middag.Så det blev ingen kyrkogård idag.Lena släppte av mig i Fristad för jag hade min bil där så gick jag in på City Storhandel och handlade lite till.

Så var jag och köpte oss bakelser som vi frossade i när jag kom hem,så efter det har jag lagat middag Köttbullar och Potatis blev det idag.Nu skall jag gå och sätta mig vid TV och sticka tänkte jag.Men just nu kom Jocke Backlund så vi får väl ta lite kaffe med honom...............

11/10 2011      Jag var inne och kikade här det var längesedan jag skrev ,Idag har jag klippt ner två hundar för jag håller på med dom nu igen.Tikarna har kommit igång och löpa igen så nu har vi väl det i flera veckor framöver.Jag har bara sju tikar nu så vi får hoppas dom kommer allihop på en gång men sån tur har jag väl inte.Man skulle önska att dom gamla tikarna skulle slutade löpa men inte heller.

Jonne är här och lagar sin skåpbil,så jag fick gå upp och byta kläder och börja laga mat istället jag har gjort Sjömansbiff det gillar Jonne.

Nu går jag inte och byter kläder och fortsätter med hundarna , nu får  jag börja imorgon bitti i stället.Tiden går ju så fort jag får väl sätta mig och sticka för Alice har beställt en rödvit tröja,hon är ju bara så skön den lilla hon frågade om jag kunde göra den till nästa helg.Hon är så noga med sina kläder det är helt otroligt hon vet precis vad hon vill ha..

Nu spelar ju Sverige Fotboll i kväll så där kommer vi sitta och titta på, det tycker vi är väldigt kul.Idag har vi haft skapligt väder iallafall efter allt regnande.........

 

 

19/2 2011  Nu har det gått hur längesedan som helst sen jag var här ute.Men jag vet inte var tiden tar vägen det är fullt upp hela tiden.Prata om att pensionärer har mycket men det stämmer annars är det för vi har blivit mer saktfärdiga.

Idag har jag haft Alice och Eva här dom har ridit men Misty kom hem själv först hon hade slängt av Alice.Men det är ju sånt som händer Jädra häst sa Alice bara sen var det inget mer med det.Sen satt hon uppe och såg på Tv medans Eva red,sen drack vi kaffe och åt Semla så hade Jonne bakat Drömtårta som Eva hade med sig så det var så smaskigt.

 

Nu har jag stått och gjort Grillspett som vi skall ha ikväll när vi ser melodifestivalen.

Bitarna går väl an att se på men allt försnack och presentationer det kunde ju kvitta men ändå kan man inte låta bli att titta!!

 

Men nu skall jag gå ner och laga middag först Ris och Oxfile tänkte jag.Tänkte jag skulle hinna till syrran och klippa topparna för jag börjar bli väldigt långhårig.Men när vi ätit är klockan så mycket så då skall vi snart ta in hästarna får väl försöka hinna att åka dit imorgon istället.

Klockan är nu 17.00 hundarna var inte ute mer 5 minuter sen började dom skälla men det är ju 11 Grader Kallt redan.Nu börjar man bli trött på det här visserligen är det fint väder men då är det så kallt istället man  är aldrig nöjd.

Men nu skall jag gå och sätta mig vid Tv-en.......

20/8-2010

Idag har jag faktiskt hunnit med väldigt mycket,när jag var färdig med allt det vanliga med hundarna och golven.Så var jag uppe och gjorde ordning mig sen stack jag till Borås och handlade på Willys.Ann-Britt var med mig för efter handlingen skulle jag åka med henne hem och klippa hennes  hund under fötterna.Hon klarar inte det själv för han gör lite som han vill den lille 50Kg Klumpen.Både Ann-Britt och Arne får ligga på honom så jag kommer åt.

Sen var Arne ute i växthuset och hämtade färska tomater och en Melon som jag skall ha på Smörgåstårtorna det är ju så gott när det är hemma odlat.

När jag kom hem stog det en hel bärkasse med levergodis i köket jag kunde inte fatta var dom kommit ifrån.Men det hade vi fått åt dom som har Hugo(våran sommarhäst som varit här ett par månader nu) i Morgon skall han åka hem.En mycket mysig Hafflinger han har inte varit till något besvär för oss.Han blev riktig kompis med våra hästar,det blir nog inte lätt för dom imorgon att få tag i honom.

Nu har vi precis käkat middag Entrecot och potatis sallad och gräddsås det var gott.

Så jag funderar på om jag skall gå och göra ordning bottnarna till smörgåstårtorna för det är så gott när det får suga in riktigt dagen innan.Men jag jag har lite tvätt jag skall plocka ur maskinen först och hänga upp.Så nu får jag sätta igång igen...........

                                        Bild på Emma så fin hon är tycker jag!!!!!!!!!!!!!!!!

 

19/8-2010

Det går lång tid mellan var vända jag är här ute.Jag har ju gått hela sommaren och haft så ont i höften så jag knappt kunnat göra någon ting.Jag fick bara starkare och starkare tabletter.Allt blev efter här hemma Lasse hjälpte mig så gott han kunde och jag försökte att sitta och klippa hundarna.Men det gick ju inte fort innan min höft började värka.

Så var det väl 14 dagar sedan det regnade väldigt mycket så det var väldigt vått på golvet i farstun,jag gick i mina Foppa tofflor så jag slant iväg så det krasade till väldigt i mitt ben.Då tänkte jag Ambulansen nästa, många tankar flyger ju ur huvudet när det händer så.Men tänk när jag kom upp så kände jag inget i höften,jag trodde inte det var sant så jag riktigt gick och kände efter.Men nej jag hade inte ont och kunde sluta med alla tabletterna.

Men jag har varit väldigt försiktig,men jag körde igång och började göra ordning alla hundarna,nu har jag bara några kvar och jag kunde även åka till stan igår och shoppa.

Vad lycklig man blir när allt funkar igen  idag har jag tillockmed knäskurat mina trappor  så nu skall jag nog kunna komma ikapp så småningom..

På lördag skall vi fira Lasse Johan och Filip hemma hos Johan och Nina för vi har ju nästan kalas varje helg så vi slår ihop några på varje kalas.Jag skall göra två smörgåstårtor tills lördag så jag får ju åka och handla i morgon också det mesta har jag hemma men det är ju färskvarorna man måste köpa.

Nu tänkte jag att jag skulle gå ner och kapa en hund till så nu får det vara bra för idag.

 

 

 

 

 

1/8-2010

 

Nu satte jag mig vid datorn en stund se om jag kan få ihop några rader.Igår fyllde våran lille Emilio 3 år och vi var nere och fick gott fika.Igår fyllde även våran Johan 46 År tänk vad tiden går.Men vi har varit nere och gratulerat Johan idag och fick äpplekaka och vanilsås.Så har vi varit och hälsat på Lasses gamla mamma.Regnet har öst ner hela förmiddagen.

Idag fyller våran Jocke 44 år men det skall vi fira om två veckor då tar vi Julia Jesper och Jocke samtidigt för vi har så många som fyller nu.

Nu har jag klarat att köra min nya bil i två dagar jag har ju inte kunnat köra med min höft,jag bara hoppas att det håller på att ge med sig, för idag har det varit ganska bra.Men men men jag går ju på tabletter jag får inte sluta innan jag har varit symtomfri i en vecka.Tänk vad lätt det kan hända en sån här grej, jag har aldrig haft ont i den höften innan.

Jag längtar tills jag kan åka till stan och gå en shoppingrunda,men det tar nog ett tag till.

Tänk!!!!!!!Lasse tar nu sina sista vedklumpar på all veden han blir färdig idag,tänk vad han har slitit med detta.Vi firade nyss med Våfflor Sylt och Grädde

det var jätte gott.Nu skall han bara köra in all veden också och det är mycket jobb det också för det är ju inte lite ved.Nu skall jag gå och sätta mig vid Tv-en.......

 

25/7-2010

Nu var det längesedan jag var här inne och skrev,denna sommaren har bara rusat iväg.Fotbollen såg vi varje match.Jag har ju inte kunnat gå riktigt på hela sommaren tack vara att jag har en inflammation i höften.

Allt har blivit efter här hemma,Lasse har gjort så gott han kunnat.Det var så kul när Anette och Fredrik var här dom är bara så fina människor.Så snälla och lugna hundar vi hörde dem knappt.Men jag hade ju velat gjort mer för dem men jag klarade ju inte gå knappt.Men vi hade kul ändå så  det gick jätte bra.Jag ser framemot till dom kommer nästa gång hoppas jag inte har hittat på något nytt aber tills dess.

Jag har fått nya medeciner så nu kan jag gå rätt bra iallafall.Alla mina tikar har löpt hela sommaren så mina hanar har haft fullt sjå.

Men nu börjar mitt jobb att försöka få ordning på dem igen,jag brukar ju klippa alla efter löp så nu har jag lite att pyssla med.Men än så länge går det inte lika fort som det brukar göra.

idag har jag faktiskt bakat en rulltårta alla bullar är slut i frysen,men det vågar jag mig inte på att börja baka bullar.jag måste ju ta det lugnt ett tag till,det är ju lite jobbigt när man vill göra så mycket och det inte går.

Jag har löst korsord hela semestern jag börjar bli riktigt haj på det, nu just idag ösregnar det här hos oss.Men dom säger ju att det skall bli bättre väder imorgon så det hoppas vi på.Jag har fått lånats Syrrans Masagestol och det var gott herre gud vad mörbultad man blev.

27/6-2010

Nu är midommaren över också Jocke och Camilla och Lena jörgensen var här på midsommafton.Camilla och Jocke bjöd på mat  allt som hör till midsommarmaten jag bakade en tårta.Vi åt och åt och åt slutade kvällen med korv och bröd.Man kände sig som en uppstoppad korv.Midsommar dagen var Camilla och Jocke här för dom väntade på att få ett nytt barn,Kevin hade dom lämnat hos Jockes mamma i Varberg så Camilla och jag satt och löste korsord och solade.Lasse och Jocke var ute och jobbade.

 

Eva ringde från Grekland och undrade hur vi hade det,hon talade om att lilla Alice tyckte det var jätte mysigt att flyga.

Så hade Alice sagt när dom varit på hotellet en stund " Jag  år väldigt nöjd med vårt nya boende" ,tänk vad kul dom små liven är.

Camilla hade inga värkar när dom åkte härifrån igår kväll,hon hade vaknat i morse och känt lite så den nye killen kom på två timmar jag pratade precis med Jocke han var 52 cm Långoch vägde 3810.Vi är så glada jag och Lasse att allt gick så bra ,det är vi ju var gång vi får barnbarn.Men detta är ju inte vårt barnbarn egentligen men dom är ju här så ofta hos oss så vi får visst för dom barnen med.

Nu har vi sett en fotbollsmatch och skall se en till om en stund.

24/6-2010

Nu var det nästan en månad sedan jag var ute här och skrev tiden går så fort,men nu har jag varit med Lena och hennes Kingston så han har fått två Cert men på sista utställningen skadade jag mig i ena höften  så jag är lite ivalidos just nu.Hoppas det går bort så jag kan ställa honom i Borås Gamla kärringar skall inte springa det är bara så men jag är rätt enveten.

Idag har Jonas och Ulle Andreas och Hanna och Jonne Eva och Alice Jocke och Julia och Jesper  Flugit ner till Rhodos för att fira midsommar . jag hoppas att

dom får det underbart där nere.Idag kommer Johan Nina och Filip och Oskar hem från Turkiet efter en vecka semester.I Augusti sticker Jonatan och Marika Ville och Elvis till Kanarieöarna nästan alla våra har valt utlandet bara för vi haft sån tråkig sommar förra året.

 Alice var så rolig när hon var här i förrgår då sa hon till mig tänk vad du är lycklig som har så myckat husdjur.....men vet du jag har ju bara dej.Sen sade hon att du går väl ut på Torsdag och vinkar när vi flyger över Molla för jag skall vinka åt dig.Ja man får många goa skratt åt de små liven.....

Jag har lite svårt med att bara gå här och lunka ,men jag måste ju reparera min höft.Då tycker man att man skall göra så mycket så går det inte.Men det är tur det finns tabletter för då hjälper det för stunden iallafall.

Idag har vi släppt ut hästarna i hagen när vi fått "Fång grimman"  som vi beställt till Misty när vi tittade ut hade hon redan fått av sig den.Jädra Häst vi får inte tag i henne nu heller vi får försöka ikväll.Hon vet ju vad det är fråga om när vi kommer,men det är ju hon som får Fång så hon måste ju ha den.

Nästan alla tikarna löper så just nu är det full rulle här på Gården,men det blir nog Midsommar ändå.Camilla och Jocke skall ju ha barn vilken dag som helst det är så spännande.Nu skall jag gå och se på fotbollen och vila en stund.

 

Ha det gott nu alla vänner och  alla barn och barnbarn!!!!!!!

22/5-2010

Igår gick Åskan här hela dagen men vi var ju tvungna att släppa ut hundarna med jämna mellanrum iallafall.Men när vi släppte ut två rum på en gång så small det till hårt och när vi kom ut var alla hundarna borta.Så Vi hade ett himla jobb med att leta reda på 8 stycken dom hade sprungit ner i skogen dom hade fått av en bräda.Regnet öste ner och det Åskade

7 stycken hittade vi rätt fort men den sista hunden fick vi vänta på i 3 Timmar då var vi väldigt oroliga.Men hon kom hem själv precis dyngvåt och pinnar överallt på sig.Men hon var så glad och ville ha mat med en gång när hon kom in.

 

Idag har vi varit hos Jonas och Ulle på Kalas,Ulle fyllde år den 18 maj men vi firade detta idag.Jätte mysigt att träffa alla igen underbart väder så vi kunde sitta ute och mysa med massa gott dopp.Nu blir det Fotboll i kväll på Tven som vi skall se.Ulle öppnar presenter!

20/5-2010

Idag har syrran och jag varit i Borås och shoppat lite jag hade inte så mycket köplust men 3 par örhängen och en BH köpte jag iallafall.Men sen var vi och handlade på ÖB,och på Willys.Sen var jag och hämtade vårat kött så det har vi stått och packat nu ikväll.Ja vi har sett på Tv en stund emellan,så lagade jag middag som vi käkat ikväll en saftig Biff och  Pomes frites det var gott efter lång stund i Stan.Så hade jag fått en jätte fin Tunika som jag beställt från nätet som kom med posten.

Meningen var att jag skulle köpa färdigmat med hem men det regnade och åskade så in i bomben så jag ville bara hem.

Sen när vi packade upp våra varor här så hade jag fått med Lenas mat också så antingen får dom komma hit eller vi dit i morgon.

Vi har några hundar som är bara så rädda för åskan så då lämnar vi aldrig dem

själva när det åskar,det hjälper inte att vi har på radion för fullt dom hör det ändå.Jag har köpt mig en ny bok idag också så jag tänkte jag skulle lägga mig och läsa en stund innan det börjar American Idool på Tv.

19/5-2010

Hoppsan nu har det gått många dagar sedan jag var ute här.Jag fattar inte men min tid räcker inte till riktigt att vara överallt.

I söndags åkte Lasse och jag till Lena och Kjäll ,för Lena ville jag skulle följa med henne till Lhasa Apso utställningen på Tångahed och lämna några tavlor som hon målat.Det var kul att se alla gamla ansikten som man träffat på utställningar genom åren.Så man hade ju många att hälsa på det var kul faktiskt.

Sen åkte vi hem till Lena och fikade,därefter var det dags att åka hem och släppa ut alla hundarna och laga lite middag.Våra hästar har fått gå ute nu några dagar bara för det varit så varmt och skönt ute.

Klockan 5 bar det iväg ner till Fristad för vi skulle ju vara barnvakt hos Jonne.

Men först fick vi åka till Johan och lämna en sladd som var kvar här efter trädfällningen.Så iväg till Johannes och lämna en tavla  till Fabio som Lena har målat åt mig.Därefter ner till Farmor för dom skulle ha pengar för hon skulle permenenta sig.

Sen bar det av till Jonne och Alice, Jonne skulle ju iväg och sjunga i bandet.

Han kom hem vid halv 10 på kvällen då åkte jag och Lasse och handlade sen iväg hem och tog ut alla hundarna.

I måndags gjorde jag bara vanliga sysslor, skulle sy gardiner men nålen gick bara av då tröttnade jag på det får väl köpa nya nålar.Jag har symaskin uppe också men jag ville inte hålla på att dra gardinerna upp och ner för att prova.Det är inte samma nålar till dessa maskiner.Men syrran och jag skall åka till stan i morgon och handla.

(Ronas) Kaj ringde mig och vi hade ett långt samtal ,det känns skönt att få prata ut om allt under Ronas sjukdom.Jag pratade även med Vesa, Veronicas man  han har ju också väldigt jobbigt. Men som sagt det känns bra att prata om allt jag förstår inte men jag har jätte svårt att förstå att dom är borta.Jag har detta i huvudet hela tiden och känner mig deppig men jag vet att varken Veronica eller Rona skulle vilja det......bara försöka tänka på allt positivt vi varit med om istället.

 

Igår Kom Eva hem från Hong Kong tur att det inte var några askmoln denna gången,hon hade köpt saker till mig och så fick jag en jätte fin parfym så det var jag hämtade igår kväll.Sen åkte vi och handlade på vägen hem.

Lasse kom upp nu och var JÄTTE glad att hans Tiger Katten hade kommit tillbaka han har varit borta i två dagar.Så Lasse var inne och hämtade Tonfisk till honom det älskar han.Lasse och Tiger är ett Team han är med Lasse överallt ligger jämter honom vad han än gör.Lasse och jag är lika dana med djur vi älskar dem.Antagligen har han väl blivit inlåst någonstans.

Jag sitter här och bara väntar på att tiden skall gå för jag är bjuden ner till Siv som jobbade hos oss när barnen var små hon bor här i Mollaryd.Hon var en otroligt redig människa på att jobba jag hade alltid fullt med kakor och bullar i frysen.Det fanns  ju inte Pappa ledigt på den tiden då våra barn var små men man fick hyra en hemsyster när man kom hem från BB.Det hade Lasse ordnat var gång så jag hade hjälp de första 14 Dagarna när jag kom hem,så jag har ju haft det väldigt bra förspänt. jag var hemma i 26 År med våra barn jag har inte jobbat mycket i min dag.............

Nu har Lasse satt igång gräsklipparen så nu ska han väll klippa det antar jag.

Alice Underhöll oss med att sjunga hon har lärt sig av pappa!!!!

12/5-2010

Jag har precis kommit upp efter ha ätit en Campionomelett för att stänga av datorn för det skulle ju bli åska inatt.

Då tänkte jag att jag får väl skriva några rader,idag har jag städat mitt Tv-rum Lasse har hjälpt mig att dammsuga och jag har dammat allt.Herre gud vad saker man har,man tänker på sina ugdomar tänk vad fort det måste gå att städa hos dem dom har ju inte mycket framme.

Jag vet dom brukar säga till mig hur orkar du damma alla grejer,men vi trivs ju att ha det så.Jag tycker det är väldigt kul att byta gardiner och dukar och sätta fram servetter i samma färger.Men det blir inte lika ofta nu som förr, man har ju inte riktigt den orken längre.

Jag skulle behöva storstäda min veranda den har vi ju stängd på vintern så jag brukar ta ut och piska allt på våren men det är ju så förbaskat kallt ute jag bara väntar på värmen.Jag tycker det luktar som det gjorde i våran sommarstuga när man öppnar upp till verandan.

Jag skall byta gardiner och putsa fönstren i matsalen,och i vardagsrummet nere så jag bara väntar på skapligt väder nu.Jag har inte så många hundar kvar att klippa så jag får väl göra det när det regnar.

Nä nu skall jag gå in och lyssna på Karlavagnen det tycker jag är kul........Bengan har krupit upp och vräkt ut sig i Skinnsoffan här i datarummet han bara väntar på att jag skall säga godnatt och släcka lampan för natten....samma ritualer var kväll i alla hundrummen efter vi ätit kvällsmat alla lägger sig till ro.

 

9/5-2010

Vi har nu varit i Larv på Utställning Lena Jörgensen och jag vi hade tur för det var jätte fint väder.Tror ni jag fick upp tältet onej det plockade vi ner igen jag har ju alltid haft Helen eller Lasse som satt upp det.Lena hade ju åkt på en sån himla förkylning så jag fick ju ta Kingston.Han tyckte nog jag var en himla kärring som bara borstade och borstade.Sen hade det nog varit en löptik i ringen så han gick fram som en dammsugare fanns ingen möjlighet att få upp hans huvud.

Men han fick jätte fin kretik och fick 1-1 i Öppen Klass det är ju sjuttan att en sån fin hund skall krångla i ringen.Men även dommaren sa ge han något år till så lugnar han ner sig.Han sade att han kunde vara på Cirkus med sina glädje hopp men han kände ju inte mig heller.

Men honom får nog Lena roligt med  när han lär sig gå riktigt.

Så fick jag träffa Vanja och Eva som jag inte sett på många år och dom hade ju sina jätte fina OES Med sig då blir jag lite sjuk jag älskar dem.........

Lena följde med mig hem och tog en kopp Kaffe då släppte vi Kingston på vår tomt med Snickarn och Pillan men dom brydde sig inte om honom alls.Men han bara gick och letade efter sin mamma" Han är nog lite bortskämd skulle jag tro."

Men nu skall jag gå och byta kläder för vi skall åka och passa Alice när Jonne åker och sjunger i deras band.För Eva har nu kommit iväg till Hong Kong hoppas bara att det inte krånglar med Askmoln när hon skall hem.........

Här ficHär fick vi en bild på mig och Kingston!

7/5-2010

Idag skulle jag börja med att klippa ner Nilsson så jag var och badade honom. Då fick jag se att han hade ju knappt några tovor,då tog jag och fönade honom i stället. Jag fattar inte det måste nog ha varit något jödningsmedel som kom ifrån himlen när det snöade så.Alla hundarna har ju jätte mycket päls jag har inte rört dem på tre månader bara för det varit så kallt. Jag brukar ju annars klippa dom varannan månad.

Det konstigaste är ju att dom inte tovat igen men icke sa nicke,Men jag har ju hunnit raka en hel del innan .

Nilsson får väl gå med päls ett tag får jag se hur jag gör han är ju så gammal 12 år.Ikväll Kom Jocke och Camilla och Kevin så vi tog en fika och såg på Talang.

Dom tyckte det var riktigt konstigt att våra hundar har så himla tjock päls men det har jag alltid haft på mina jag kan inte säga vad jag gör.Jag kokar visserligen kött och makaroner och massa grönsaker till mina varje dag+ att dom får ett helfoder också.

 

Nu skall vi gå och se på Tv

Nilsson ute vid vår Hägg så mycket päls har han fått på tre månader!

 

6/5-2010

Ja nu har det gått några dagar igen sen jag var här ute.Igår var jag och handlade och hos Lasses gamla mamma så då gick den dagen.

Idag har jag bakat hela dagen både bullar och bröd så nu skall jag bara gå ner och städa upp efter allt bak.Sen skall allt packas ner i påsar,men det måste ju kallna först.Nu har Lasse klövet alla stora vedklumpar,herre gud vad han jobbat.

Idag har det varit väldigt fint väder det är skönt för då kan hundarna vara ute hela dagen.

Idag fyller Vesa år då kommer alla mina tankar tillbaka om Veronica, det är helt otroligt vad Lasse och jag tagit detta hårt.Hon betydde så mycket för oss men vi har en förstoring på henne i matsalen så vi ser henne var dag.

Men nu skall jag ta kväll när jag är färdig...............

4/5-2010

Idag har det varit ett fruktansvärt väder regn snö åska och en himla blåst.Men jag badade Pillan ändå idag.Så var jag färdig med henne också,jag tar rum för rum med hundarna när jag gör ordning dom.Men nu skall jag inte spara några mer med päls nu rakar jag ner resten.

Jag fattar inte att pälsarna växer så fort  men men men det får man ju ta.

Men nu har jag tagit ett bad och skall gå och se på American Idol

3/5-2010

I morse när vi satt och drack morgonkaffet ute på verandan såg vi ett djur vi aldrig sett förut uppe på grannens tomt antingen var det ett Lodjur eller vildsvinsunge det var lite svårt att se vad det var men det satt där en bra stund.

Idag har jag hållit på med hundarna hela dagen först rakade jag ner Tomas och badade honom.Sen började jag med Pillan så jag har borstat ut nästan hela henne,så får jag se hur hon ser ut när jag badat henne.Hon har ju varit nerklippt  nu i många år men denna gången har det växt pälsen bara så fort på mina hundar.Kanske kunde vara kul att dom som avlar på hennes avkommor får se hur hon ser ut i päls.Men hon är väldigt söt nerklippt också.

Men så ringde Jonne vid tre tiden och frågade om han och Alice kunde komma upp och äta efter jobbet så då fick jag lägga av med borstningen för idag.

För man är ju tvungen att gå upp och byta kläder för att kunna laga mat.Men jag får fortsätta i morgon.Men det är kul att laga mat till sina killar dom äter med mycket god aptit även Alice åt upp allt hon fick.Det är ju inte så ofta dom äter potatis och kött så det gillar dom skarpt.

Är det fint väder på söndag har jag lovat Lena Jörgensen att följa med till Larv,hon skall ställa sin Poon och det kunde ju vara kul.

Men nu skall jag gå och se på Tv bay bay.............

 

 

2/5-2010

Eva och Alice har varit här idag och ridit bägge två,men Alice var ju hos mig medans Eva red.Så Alice satt och såg på Tv medans jag klädde på mig för jag gick i mysoverall när dom kom.Sånär jag kom in så frågade hon har du baby i magen,nä det tror jag inte sa jag.Det måste du väl veta sa hon,men snälla Alice sa jag farmor är ju gammal kärring men jag har haft 6 killar i magen förr.Så fick jag ju berätta om all våra killar,det tyckte hon var spännande.tänk vad härliga ungarna är.

Hon hade fått en Rosa Sparkcykel så den hade hon med sig och visade oss.

Så satt jag vid Tv-en så hörde jag Magda och Mari-Lois skällde så då gick jag och tittade i fönstret.då fick jag se en Kuwasz på vägen .Då skyndade jag mig ut jag trodde ju det var Mari-Lois,nä det var en uppfödare på Kuwaz som sett Mari-Lois när dom åkt förbi så dom hade en med sig.

Hon undrade så var jag köpt den valpen,valpen sa jag hon är ju snart 6 år men herregud sa hon ,hon springer hoppar och skuttar som en valp.Ja sa jag hon är väldigt levnads glad hund,då började hon fråga varför jag köpt den rasen jo sa jag jag tyckte hon var söt och så skulle vi ha en kompis till BriardTiken.

Då började hon tala om allt man skall vara uppmärksam på och hur man väljer ras.Hon sade då har du ingen stamtavla på henne jojo mensan sade jag så jag gick in och hämtade den hon skrev av hela stamtavlan.

Jag sade inget om att jag varit uppfödare så länge, det var jätte kul att lyssna så duktiga unga tjejer är när dom bara haft en kull dom är ju värds bäst!!!!!!!!!!

Hon tog nog en 10 bilder på Mari-Lois hon frågade ju först,Mari-Lois var kritvit mot deras tik.Jag sade eran hund är ju ko lugn ja svarade hon mig, hon är UPPFOSTRAD,

Så sa hon att Mari-Lois var kanon snygg det var därför dom stannade, det enda som fattas på henne är det krulliga uppepå.Nädå sa jag det borstade vi bort förra veckan för hon fäller så och det kan vi inte ha inne............Deras hund var väldigt liten mot våran, Mari-Lois är väldigt välkroppad och mäter 72 i manken

Hon till och med frågade om jag skulle ställa henne i Larv och det har jag inte tänkt!!!!!!!!!!

Då berättade jag att jag vet vad jag sysslar med har haft uppfödning i över 30 År

Då blev hon lite röd i ansiktet varför skall alla unga uppfödare tro att dom kan och vet allt.Jag vet inte allt fasst jag har hållit på så länge man lär sig något nytt var dag men lite erfarenhet har man ju iallafall.........

Ja får väl hålla ögonen på Kuwasz sidorna och se om våran Mari-Lois har blivit kändis nu.Hon vaktar här men är världens underbaraste hund och lyder oss jätte bra som vi vill ha en hund.Men busig är hon till tusen väldigt glad i alla hon känner även barnbarnen dom pussar hon på.

1/5-2010

Idag har vi tagit oss en ledig dag,vi var i Fristad och handlade sen åkte vi till Kjäll och Lena och kollade in det nya huset nu när dom flyttat in.Det var bara så tjusigt dom är väldigt fina på inredning Kjäll och Lena,tänk att ha en Pool inne ingen liten heller.Det var nästan frestande till att ta sig ett dopp.Men vi hade ju inte så gott om tid för vi skulle ju hem till våra djur .Sen har dom ju sjön strax neranför huset,helt underbart.Hoppas nu dom kommer att trivas på landet.

Vi får väl provbada sjön till sommaren när man kan åka lite senare på dan,så våra djur får vara ute tillräckligt först..Jag har inte hjärta att låta dem sitta inne för länge.

Sen åkte vi hem och Lasse fick gå och hjälpa grannen för hans traktor   hade kört fasst så Lasse drog upp den med vår traktor.Men nu ikväll har vi bara suttit framför Tv-en.Just nu kom jag upp för vi har varit nere och ätit en räkmacka.

Nu skall vi se på Barcelona när dom spelar match natti natti.........

30/04-2010

Ja nu har det gått nästan en vecka sen jag var ute här, jag har hållit på med hundarna och det tar ju sin lilla tid.Så har jag varit nere hos Lasses mamma med nya blommor och frukt och godis.Men det gör jag ju var vecka,lika så åka och handla.Idag är det ju Valborg så Lasse ville att jag skulle baka en tårta och det har jag gjort med Björnbär på.Men idag har det varit en sån dag som jag bara har hållit på att försöka städa upp lite i huset efter jag suttit i hundrummen nästan hela veckan.

Snickarn var så söt med sin tjocka tjocka päls så jag badade bara honom och blåste det tog 3 timmar att få torr honom.Jag får väl se om jag fortsätter att ha honom i päls,Pillan är också ett sånt pälsmonster men jag har inte bestämt mig ännu om jag skall raka ner henne eller hur jag skall göra.

Det kan ju hända att man får för sig igen, att åka på utställning det har jag ju inte varit på 3 År nu.Man har blivit lite bekväm av sig,jag fattar inte hur mina hundar pälsar på sig så fort.Man hör andra som gör allt för att få päls på sina hundar det problemet har jag aldrig haft.Ändå leker dom ju helt fritt på Trädgården.

Nu kommer allt i ruskig fart på tomten  en solig dag nu så kommer Häggen att slå ut våra andra träd står i knopp också.Jag hänger inte med riktigt måste ju kratta gräsmattan och sätta blommor i lådorna.Men man kan ju inte vara överallt måste göra en sak i sänder.Lasse har ju fullt upp med veden........Men men men man får ta en dag i taget det är då man ser att man inte är ung precis.

Nu skall jag gå ner till matsalen och dra ett varv med dammsugaren så jag har lite ordning igen................

26/04- 2010

Nu har det gått en helg igen i Lördags var Camilla Lena Jörgensen och jag på marknad nere i Frufällan.Jag hittade mig lite grejer efter markanaden följde Camilla och Kevin  med hem till oss och käkade middag för Jocke var på Jeep Tävling.

Igår var först Eva och Alice här Eva var ute på en ridtur,så kom Jocke och Camilla sen ringde Johannes att dom kommer upp .Så jag började baka våfflor när jag höll på med det ringde Eva att hon hade åkt av Cleo Hästen.Sen hade Cleo stuckit från henne,så jag fick skicka ut Lasse Camilla och Jocke att leta efter Cleo och Eva.

Då hade jag Kevin och Alice här hos mig medans jag bakade våfflor,Alice trodde hon skulle få vara och se på Tv du behöver inte vara orolig sa hon jag passar Kevin.

Det trodde hon jag skulle våga lämna dom små på andra våning,jag vågar inte lämna någon av dem där, så dom fick allt hålla sig på nedervåningen.Men dom hittade både Eva och Cleo så Eva tog en liten ridtur efter det är ju det alla bästa att göra.

Så kom Johannes Nattis och barnen så då satte vi oss alla och åt Våfflor Grädde och sylt.Då kom Alice till mig och frågade vem vi firar idag,ingen svarade jag.D¨å sa hon snälla farmor då kan vi väl fira Pippi Långstrump hon hade med sig en sån docka.Alice talade om för alla att hon fyller 5 År.Så då hurrade vi för pippi och sjöng ja må hon leva till Barnens stora förtjusning då var Alice mallig (hon har mycket ideer den lilla gumman).

Sen gick alla ungdomarna ut och åkte traktor och fyrhjuling med barnen så lagade jag middag medans dom var ute.Eva och Alice åkte hem men dom andra åt med oss så det blev en heldag.

Johannes skulle ha ner sin fyrhjuling och Emmas så vi körde ner dom med bussen.Så tog vi med oss ved hem från Johannes det är lite kvar att hämta men vi tar det när vi åker ner,dom har ju tagit ner lite träd i sin trädgård.

Sen på kvällen spelade jag Bingotto men jag vann inget som vanligt.

Idag har jag hållit på med hundarna hela dagen och nu sitter vi framför Tv-en nu skall vi kolla American Idool Natti natti........

 

21/04-2010

Ja nu har det gått flera dagar sen jag var inne här,Jocke och Camilla var här i helgen så Jocke hjälpte Lasse med resten av veden.Så nu är all veden vid vedboden och Lasses jobb återstår.Eva och Alice var också här i helgen.

I måndags var jag på mitt vanliga läkarbesök som jag får göra en gång om året.När jag var färdig där åkte jag ner till syrran, för det hade vi bestämt innan att vi skulle åka till Kyrkogården och göra ordning .Men vi fikade först innan vi åkte för jag fick ju inte äta från klockan 21.00 dagen innan jag var hos läkaren.

Men klockan 10 stack vi iväg men vi tyckte när vi ändå är i Borås så kan vi åka och shoppa lite också.Så vi gjorde Borås rejält ,vi hittade en hel del så var jag och hämtade vårat kött också.Bilen var bra packad när vi var i sista affären ringde Lenas son att dom har inte kommit till Sverige än, så Lena måste  hämta deras son på dagis.Då hade dom åkt 180 mil från London dom hade köpt sig en bil för att komma hem.

Då fick vi bråttom hem till Lenas för där hade jag ju min bil så vi fick flytta över grejerna vi handlat.Och jag åkte till Apoteket för där skulle jag ju hämta mina medeciner,Nina frågade(hon jobbar där) om jag hade åkt hem först.Då var klockan 16.30 nä sa jag syrran och jag har varit i stan SÅÅÅÅ länge sa Nina.

Det tyckte nog Lasse också att jag varit borta bra länge (Jag åkte 1/2 8 på morgonen).Men han var nog bara hungrig så det var att sätta på middagen sen stog vi och packade kött till  20.00.

I Tisdags var jag nere och handlade mat som jag glömde på måndagen.Så skulle jag lämna lite grejer till Lena så då åkte jag dit också och tog en fika.Sen var det dags att  åka hem och sätta på mat igen.

Idag har jag hållit på och torkat mina köksluckor jag har ju inte gjort något sånt på länge nu när jag varit ute med veden.Så nu får man städa lite nogrannare denna gången innan jag sätter fart med hundarna igen.

Men nu skall jag gå och lägga mig i badkaret TJAO.............

16/04-2010

Idag har vi haft strålande solsken hela dagen så vi har kört jätte mycket ved så på framsidan av huset har jag krattat upp allt så det syns inte att det har legat massa ved där.Vi har även tagit en bra bit på sidan så får vi bara fint väder så är vi nog klara om ett par dagar,men sen skall allt klyvas men det gör Lasse.

Man blir ju ledsen när man hör på radion att de som är kvar i Holland skall få betala dubbelt upp för rummen nu när dom inte kan komma hem.Tänk vad giriga folk kan vara.Syrrans son funderar på att hyra sig en bil och köra hem 160 Mil.

Allt utnyttjar folk jag kan inte fatta detta,det är ju jobbigt för dom som inte kan komma hem ändå.Jag är så glad att Eva inte kom i väg, tänk vad man skulle varit orolig om hon satt fasst i Hong Kong..........

 

15/04-2010

Även idag har vi haft vädergudarna med oss,vi har kunnat hålla på med veden nästan hela dagen.Men i morse hängde jag ut alla sängkläder på balkongen så när jag kom in i eftermiddag så var det bara att piska dem och bädda rent.Det luktar ju så gott.Men herre gud vad solen tar,jag vågade inte gå ut mer sen för då var jag bra bränd.Hoppas bara att jag inte får ont av det,ändå håller man på och jobbar hela tiden.Jag får väldigt fort solbränna så jag brukar aldrig sitta och sola mig.Undrar om Eva skall komma iväg till Hong Kong i morgon det går ju inga flyg ,det måste vara jobbigt när man har mycket bokat.Men det är ju ingen som kommer iväg.Syrran passar ju Patriks och Evas son för dom är ju London undrar om dom kommer hem??????????

Nu har vi precis varit nere och tagit en kvällsmacka efter att vi sett Antikrundan och Lyxfällan så nu skall jag faktiskt gå och lägga mig och läsa natti natti......

Detta har vi gjort änså länge men det är ju det att vi får ju plocka bort allt riset också!!!Bilden efter är det vi har kvar.......Det kanske inte ser så mycket ut men det är det.Men vi plockar på en lastbil så kör vi det bort till vedboden men skam den som ger sig   detta fixar vi nog så småningom vi hjälps ju åt.

14/04-2010

Vi har haft ett helt underbart väder och väldigt varmt,jag gick i kortärmad jumper och utan handskar när vi höll på med veden.Så när jag gick in och bytte hundar tittade jag mig i speglen ,jag var knallröd.Så jag var tvungen att ta på mig långärmat och även handskar så jag inte brände upp mig.Så ikväll är jag väldigt röd i ansiktet änndå hade jag keps.Men vi gjorde en bra bit idag iallafall,vi fick väck allt riset som låg på framsidan det är skönt.Så Lasse körde tre Lastbils lass därifrån med bara ris.

Jonne ringde och frågade om vi kunde vara barnvakt en stund åt Alice så då började jag med middagen  så vi skulle hinna ner till halv fem.Vi satt i glasverandan idag och åt middag jätte mysigt.Sen bakade jag en rulltårta som jag tog med mig ner till Alice.

Lasse och Alice och jag gick ner till lekplatsen en stund sen satt vi på deras trappa och fikade när vi kom tillbaka till huset.För det var ingen sol på terassen

Det tyckte Alice var  jätte mysigt men nu var hon trött när vi åkte hem för hon hade ju gått rätt långt.

Så nu skall  jag inte göra mer idag  jag tror jag skall lägga mig i badkaret.....

13/04-2010

Idag har vi åter haft en vacker dag men det har blåst lite snålt.När jag var färdig med Jyckarna så åkte jag ner till Fristad själv för att handla,där mötte jag Oskar då sa han nu är det Vår när du är ute och kör bil.Barnbarnen säger jämt det, när dom ser farmor själv i bilen då är det VÅR.

Så var jag och köpte nya träd till Gamlefarmor och var hos henne och bytte ut hennes gamla för det gjorde hon alltid när hon bodde hemma.Så när jag kom hem

satte jag på Kaffet och tog ut lite Bullar sen sa Lasse köpte du inga ciggisar när du var nere.Det var ju därför jag skulle åka ner men jag handlade allt som stog på listan så jag glömde av Cigaretterna.Så då fick jag sätta mig i bilen och åka till tappen och köpa det,( man har ju huvudet under armen.)

Efter middagen gick jag ut och började räfsa igen men det blev inte lång stund för det var faktiskt rätt kallt och löven blåste ju all väg.Då tänkte jag att det är bättre att gå in och göra nytta istället.

Så jag började raka Tor-Björn så halva han är gjord men han är så jädra jobbig så jag bruka ta det i två omgångar.För det var deras tur att gå ut,så kom Solveig in då började jag med henne.

Little Lion's Golden -Eye  jag kallar henne Solveig  14 År gammal.En tjej som  inte är med på noterna alls,tänk vad lätt det skulle vara  om dom satt still.Nä nu har jag haft lite fajt en stund jag har ett öra kvar det tar jag imorgon så får hon bada sen.

I det ena trädet vi hade i hästhagen hade Skatorna sitt bo,så jag var så förtvivlad när dom skulle såga det.Tänk om dom lagt ungar så jag sade till  Lasse du kan väl fråga om jag får gå och titta hur det ser ut.Nu får du väl ge dig sa Lasse och vad skall du göra med dom.

Men idag har Skatorna jobbat jätte mycket dom har flyttat in på våran gård och dom har redan byggt mycket, helt otroligt att se när dom kommer med sina grenar.Nu känns det bra för här kör vi inte ut dem iallafall,när vi hade OES hundarna här då matade vi dem ute.Men Lasse satte alltid ut en Extra skål till Skatorna för dom gillade våran hundmat, då stod Fimpen och Kalle och åt och Skatorna stod jämter inte något rädda för hundarna.

I ett träd vi har på gården bor Stararna dom skäller som våra hundar det är festligt jag älskar alla sorters Djur.

Nä nu är Eva här och rider jag får gå och fixa lite fika till hon kommer tillbaka.Hon tycker det är skönt att få vara på landet lite innan hon åker till Hongkong  på affärsresa på fredag...........

 

12/04-2010

Lasse gjorde färdigt i hästhagen på förmiddagen,sen släppte vi ut hästarna det var en härlig syn att titta på dem.De sprang och sprang och gjorde bockasprång vi kunde inte fatta att dom orkade springa så dom är ju över Tjugo år alla tre.

Vi stog och tittade på dom en bra stund  tänk att man känner sig så lycklig över att se att hästarna var så glada.Dom har ju gått i denna hagen i över tjugo år  men det var nog lite konstigt att det inte fanns så mycket träd nu.

Jag har hållit på och räfsat löv på framsidan och Lasse har hållit på och kört ved.Men när man börjar med detta ser man inte slutet det är ju 6.500 kvadrat bara gräsmatta.Men jag får ta det i min takt  nu har jag gått in för det känns i ryggen så jag får väl vila tills imorgon.Detta är ju ovana rörelser så man lär väl få lite träningsvärk men det går ju över så det är bara att kämpa på.Det blir ju fint iallafall vi måste ju få bort alla löv.

Hundarna tycker det är jätte kul när vi är ute,Micka höll sig på tomten idag iallafall.Jag fattar inte att Lasse orkar nu håller han på att köra bort alla lövhögar jag gjort.Han har ju utsletna knän och axlar men aldrig han klagar tar sig bara en tablett och fortsätter.Men han trivs med att gå ute och jobba det har han alltid gjort,så sköter jag allt inne.

Nu har jag suttit här en stund så nu kan jag nog gå ut och fortsätta det är ju bara så härligt väder man har ingen ro att gå in och sätta sig då..........

 

 

11/04-2010

Nu har snart denna helg också slut jag vet inte var den tagit vägen,vi håller på för fullt hela tiden men vi har ju haft lite besök också.Idag har Eva varit här och tagit sig en ridtur,då får jag ju rå om Alice hela tiden hon är så go den lilla.

Sen har Lasse och jag hållit på med veden,men killarna har jobbat i hästhagen hela dagen idag, så nu kom dom hit i eftermiddag och sade att nu kunde vi sätta upp elstängslet igen.Så jag följde med ner i hagen för att hjälpa till,men  Lasse tyckte det var bättre jag gick upp till huset för jag bara trasslade till tråden.

Stor hage har vi alltid haft till våra hästar,men jag fattar inte att det var så mycket träd  där, för nu är hagen JÄTTESTOR vi valde bara ut de träden där hästarna brukar ta skydd så dom finns kvar.

Det skall bli jätte skönt att få ut dem i hagen igen så vi kan köra till vedboden med Traktor och släpkärra.Då jobbar vi ju undan rätt fort.

Just nu är det jobb jobb överallt det brukar vara så på våren,jag måste snart börja klippa alla hundar igen det växer ju bara så fort.Men idag har vi haft jätte fint väder men det blåste rätt snålt så man fick ha jacka på sig.

Vi får inte dygnets timmar att räcka till riktigt men det är väl det att man har blivit äldre så man arbetar inte så snappt längre.

Nu skall jag gå och byta hundar,det gör vi var halvtimme  hela dagen men vi är så vana vid det så vi tänker inte på det.................

Så är det lika mycket hage på bägge sidor!!!!

 

07/04-2010

Nu har jag bakat  Bullar och Thekakor, idag har jag inga barn här.Lasse håller på att åka och hämta torr ved som vi skall elda med nu.Detta har vi inte vart med om sen vi flyttade hit att veden har tagit slut.Men det har ju varit extrem vinter i år.Sotarn sa att vi är inte ensamma om att gjort slut på veden det är väldigt många som gjort.Men det har ju inte varit lätt att få tag i som tur är så har vi ju lyckats med detta.

Killarna som jobbar i hästhagen är inte färdiga ännu så hästarna får väl gå här inne några dagar till.Det blir ju lite stopp på vårat jobb med att köra bort veden.

Snart har vi ved överallt utom där den skall vara och mer kommer det ju.

Det är ju så underbart väder idag så hundarna stortrivs,jag har gått ut och börjat kratta på gräset mellan brödplåtarna jag bakar det går jätte bra.

Det tycker hundarna är jätte kul att ha mig där, här har jag tagit ett kort på ett gäng.............Nu hoppas  vi bara att det blir finnt väder så man kan göra orning i trädgården också.

06/04-2010

Jag gick upp och satte mig vid datorn en stund, idag  har vi Andreas och Hanna här,Lasse var och hämtade dem när middagen var färdig.Dom fick sjömansbiff men dom tyckte nog det var gott för dom åt upp allt ändå hade jag gjort jätte mycket.Det är jätte kul att få ha barnbarnen här nu när dom är så stora.Sen fick dom Johannes och Nattis tårta till efterrätt.Men sen när jag gjorde fika tills

Ulle kom och hämtade dem så gjorde jag en rulltårta med grädde och choklad på.Så idag har vi smaskat i oss en hel del,men idag gick det inte att göra något ute för vi har ju hästarna inne på gården så vi får vänta några dagar.

Vi får fortsätta när vi kan släppa ut hästarna igen, i hagen.I kväll har vi varit och fikat hos Johannes och Nattis och hämtat mer ved.Så var vi och handlade.

Nu ser vi på American Idool natti natti.............

05/04-2010

Idag har Andreas och Oskar varit här hela dagen och hjälpt Lasse med veden,dom har burit och lassat traktorn och släp med ved.Så har dom fått köra bort den till vedboden själva med Traktorn och det tyckte dom var kul.

Dom har slitet rejält tänk vad stora ens barnbarn blivit,så har jag hållit dom med fika och middag hela dagen.

Nu måste Lasse gå ut i hagen och plocka när eltråden några dagar för det kommer en skogsmaskin som skall ta bort allt sly och träd i hagen i morgon .Så nu får hästarna gå på Tomten några dagar igen,det blir nog inte så populärt skulle jag tro.

Men barnbarnen har ju påsklov, så många av dom ville komma hit och äta middag i veckan så det blir ju mysigt.Dessa killar har ju varit mycket hos oss när dom var små så vi sitter och pratar gamla minnen,det är jätte mysigt.

Nu skall jag snart ta kväll jag skall bara ställa ordning nere lite och dra ett varv med dammsugaren för jag har så mycket sågspån inne ..................Johannes kom hit ikväll och lämnade tårtan som var kvar efter kalaset.Så nu får barnbarnen lite att festa på i morgon gott!!!!!!!

 

 

 

04/04-2010

Nu är Påskafton över också det går så himla fort dagarna så man hinner inte med.När vi vaknade igår var Eva  redan här och tog bort all Hästskit som blivit när vi haft Hästarna gående vid stallet.Sen dröjde det bara en liten stund efter vi blev färdig med djuren så kom Alice och Jonne,Jonne tog bort Mossan på vårat tak och Alice var med mig.Sen kom Jocke och Camilla  och Kevin.

Jocke hjälpte Lasse med veden,jag fixade middagen det är ju jätte skönt att få så mycket hjälp.Sen åt vi allihop Alice satt bredvid Kevin och dom är bara så sköna dom satt och pratade men Kevin pratar ju babyspråk ännu.Rätt som det var sa Alice till honom du måste lära dig svenska och inte bara prata Engelska.Ja det är inte lätt att förstå dom är ju bara så härliga ungarna.

När  jag plockat utan från middagen åkte Camilla och Kevin med mig till Fristad för jag skulle åka til Gamlefarmor med lite blommor och godis,och så var vi och handlade sen åkte vi till Kyrkogården och gjorde fint där.

Sen när vi kom hem var det dax för fika då kom Andreas vårat barnbarn och ville  ha lite fika också,det är kul när dom kommer upp så  utan vidare tycker jag.

Sen var Andreas och Jocke ute och provade Bilen Lasse håller på med  en BMV.Sen fick Andreas köra Traktorn det tyckte han var  kul han hjälpte Lasse att köra bort  Ved tänk att barnbarnen är så stora nu han fyller 17  År detta året.

När Andreas åkte hem var klockan sju så Lasse tog in Hästarna sen tog vi Kväll framför TV-en.................idag skall vi åka på födelsedags kalas hos Johannes och Nattis för Emma fyllde år i Februari men dom har varit sjuka så ingen helg har funnits över innan idag.Vi har ju så många som fyller så det måste ju bli när   ingen annan  har kalas För alla måste ju firas.Skall bli kul att träffa alla............

Nu har vi Firat Emma hon är bara så go våran lilla Emma!!!!!!! Hon fick en Locktång av oss..

Nattis tog ett Kort på mig och Emma!!!!

 

02/04-2010

Då har vi Långfredag idag men det har jag inte märkt,precis när jag gett hundarna mat i morse.Då kom Camilla och Jocke och Kevin så då fikade vi sen hjälpte Jocke Lasse med Veden.Camilla fick följa med mig upp för jag gick ju i myskläder så jag fick göra iordning mig.Sen gick vi ner för jag visste att våran Jocke och Jesper skulle komma för han skulle hjälpa mig att sätta in ett nytt Virusprogram på datorn.

Då lovade jag att jag skulle fixa middag åt dem,så Camilla hjälpte mig att skala potatisen och jag gjorde Kallops, all mat tog slut så dom tyckte nog om det.

Så nu har Jocke fixat min dator med nytt virusprogram i för han tyckte inte det var bra som jag hade i innan.Idag har vi riktigt April väder ena stunden skiner solen sen haglar det så det är vitt ute sen vräker regnet ner.

Så jag känner inte för att gå ut och jobba idag tror jag skall lägga mig i Badkaret i stället.Imorgon måste vi åka till Gamlefarmor och till Kyrkogården ,så får man väl handla hem lite mer Godis............

Nu har alla åkt hem så nu är vi själva igen...............

 

30/03-2010  idag har vi haft strålande solsken hela dagen,det brände redigt  i mitt ansikte när jag gick in och lagade middag,vi håller ju på förfullt med våran ved.Det är konstigt att man inte drömmer ved på nätterna..........

Men nu är det skönt nu kan hundarna vara ute hela dagarna igen, men så har vi våran lilla Micka hon har lärt sig att hoppa över vårat höga staket.Så går hon in i pannrummet och äter upp katternas mat,men vi brukar hålla koll när hon går ut hoppar hon över får hon gå in.

Jag bara hoppas att det blir något så när väder så vi hinner få bort denna veden innan Års-veden kommer.Sen har vi ju massor att hämta hos Johan och Johannes just nu handlar allt om ved här.

Men det är ju inte bara det, vi har ju hästarna hundarna katterna och fågeln som skall ha sitt.Men vi hjälps ju åt med allt så det funkar rätt bra undrar hur länge man orkar hålla på så här.Man är ju inte 20 precis.

Men varken Lasse eller jag skulle klara att vara utan jobb då börjar man nog känna efter hur man mår det hinner vi inte nu.Men det är konstigt vi har klarat oss utan förkylning på flera år vi tycker att våra barn och barnbarn är sjuka jämt."Peppar peppar ta i trä" är väl bäst att säga.

Nu sitter jag bara här och inväntar "American Idol" det skall vi se på nu skall bara gå och ta oss en nattmacka Natti natti.............

 

28/03-2010 Ja nu har det gått en helg igen då är det fullt upp hela tiden i Lördags var Camilla och jag på Barnloppmarkanad det var hur mycket folk som helst.Jag följde med Camilla och Passade Kevin men jag ställde mig vid leksakerna.Men oj oj där kunde jag inte låta bli  utan att köpa lite,mina barnbarn måste ju ha lite kul att leka med när dom kommer hit.Det var nog tur att jag passade Kevin annars hade jag väl köpt jätte mycket jag är hopplös.........

Sen var vi hos Gamlefarmor och hälsade på ja sen var klockan mycket bara iväg hem och laga käk.Sen blev det Tv hela kvällen.

Idag har Alice och Eva varit här för Eva har tagit sig en ridtur,då får jag och Alice lite tid för oss själva med spännande nya grejer att leka med.

Sen har vi varit hos Johan och Nina och hämtat ändå mer ved,det är ju mycket som ligger och väntar på oss där nere med.

Där efter var vi och hälsade på Johannes och Nattis och barnen vi har inte träffat dem på ett bra tag för dom har varit sjuka.Men idag var Emilio jätte glad i oss för han lekte att han skulle ta sprutor på oss och då skrattade han så glatt.

Nu har jag spelat Bingo men det blev ju inget. Natti Natti........

 

24/03-2010 Ännu en dag har runnit iväg,jag fattar inte var tiden tar vägen.I morse dammsög jag nedervåningen efter ha haft småfolk här.Sen gick jag ut och höll på med riset ett par timmar,sen var det dax för middag.

När vi ätit klart ringde Ann-Britt så hon kom ut och tog en fika.Efter att vi suttit och tjatat några timmar, det är alltid lika kul att träffa sina vänner.Hon köpte en OES av mig för cirka 28 år sen, sen dess har vi hållit ihop och haft jätte mycket kul tillsammans.

Jag saknar Veronica så otroligt mycket våra samtal flera gånger i veckan,vi visste allt om varandra.Jag fattar fortfarande inte att hon inte finns vi har gjort en förstoring på henne och har den i matsalen.

När Ann-Britt åkte la jag mig i badkaret det är bara så skönt...........

Nu skall jag gå och se halv åtta hos mig

 

23/03-2010

Idag har Camilla  Jocke och Kevin varit här sen kom Eva och Alice,Eva tog sig en ridtur.Hon och Alice hade bakat kakor som dom hade med sig till fikat jätte smaskigt.Alice var lite sotis på Kevin ibörjan,hon ville ha farmor för sig själv han fick inte vara vid oss.Men sen gick vi ner till leksakerna då började hon leka med honom istället.Men när dom skulle åka hem fick Kevin en kram av henne.Hon är en riktig liten flicka som vill att man skall säga att hon har fin klänning och fina strumpbyxor Eva säger att hon vill bara ha klänning.Hon är så mysig när hon frågar mig om hon är fin och det är klart jag tycker.

Det är bara så ovant att en sån liten tjej kan vara så pimpinett men hon vet absolut vad hon vill,hon är bara så smart.Hon är så fruktanvärt lik min mamma både i utseende och uttryck.

Nu skall jag gå och se American Idool........

22/03-2010

Idag kom Jocke och Camilla hit när vi höll på att jobba ute på trädgården,då frågade Camilla om vi skulle åka till Borås och handla.Så vi tog en tripp till Ö-B och Willys så nu har man varit och handlat igen , så nu behöver jag inte handla på ett bra tag.

Jocke hade hjälpt Lasse att hugga ner massor så vi fick ut min bil,och så lagade han staketet överallt så vi kan släppa hundarna igen.Det skall bli jätte skönt att kunna ha dem ute.Tänk att det finns så fina ungdomar som hjälper en så mycket. Jag har haft en otrolig tur när jag sålt mina valpar för jag har fått så många fina vänner,som kommer hit väldigt ofta och hälsar på.Många av dem har blivit som barn i huset som vi tycker väldigt mycket om.

Nu har ju dom fått barn de blir som bonus barnbarn till oss,när vi satt uppe vid tv-en innan dom åkte hem så var Kevin bara så arg för han inte fick äta godis för han vet var jag har det.Camilla fick hålla burkarna i knät, innan hade han hittat en av mina spolar som han gick med i huvudet.Han är en jätte glad och lätt kille lille Kevin nu skall jag se på Tv ............

 

21/03-2010

Vi har haft så mycket snö på huset så vi har inte kunnat vara ute och plocka med veden.Men i förgår stog Lasse på balkongen och skottade bort snö för det droppade vatten i taket vid ingången.Jag hörde ett himla ras jag blev jätte rädd,som tur var  var Lasse och slängde snö över räcket.Då kom allt från taket fram, det var inte lite det var stora isbitar så han hade änglavakt.

Men Lasse fick ett traktor lass med torr ved  igår så det höll han på med hela dagen.Jag var ute och försökte plocka hundskit men det är ju inte det lättaste man får ju hacka upp det.Jag får väl vänta några dagar så det tinar lite mer.

Idag har Eva och Alice varit här Eva har ridit och Alice har varit med mig.Hon är ju bara så skön den lilla,jag gick i mysoverall när dom kom så vi fick ju gå upp så jag fick göra ordning mig.

Mina sminkgrejer är jätte kul jag fick måla naglarna på henne sen gjorde hon allt jag gjorde med tusch och läppstift.Sen fikade vi innan dom åkte hem,hon hade med sig Pippi Långstrums häst och en Annica docka när hon kom,när dom skulle åka frågade hon om jag kunde passa lilla gubben(hästen) för just nu är han väldigt bråkig hemma hos oss så Pippi och Anicka får det lite lungt

Barn är för sköna ,jag hade köpt en stor hoppboll då sade hon med en gång farmor jag har ingen sån då smalt jag och hon fick den.

Idag var vi och kollade hästhagen och nu vågade vi ta ut hästarna där, dom lade sig och rullade med en gång jätte lyckliga.

Men fy sjuttan innan Lasse får bort allt hästskit han har ju inte kunnat köra det till sin vanliga plats för all snö,men nån gång skall vi väl få ordning här igen.

Nu skall jag gå ner och laga lite mat sen tror jag vi skall åka till barna och hämta ved för dom har ju tagit ner träd på sina trädgårdar också nu får vi ved från alla håll så vi vet vad vi skall göra.

 

 

17/03-2010 Igår var syrran och jag i Ullared hela dagen,vi åker alltid vid halv tolv så åker vi till Älvsered,där käkar vi middag.Sen brukar vi vara i Ullared vid två tiden knappt inget folk inga köer ingen rusning där inne heller.Men vi väljer alltid någon dag före pension och barnbidrag ,då är det så där.

Så nu har jag hemhandlat alla tvätt rengöringsmedel Shampo Balsam ja alla såna grejer till hushållet.Så behöver vi inte åka dit på några månader igen.

Jag köpte några födelsedagspresenter också när jag var där och massor av GODIS.Ja jag köpte en del kläder till mig och Lasse också,man hittar ju alltid något kul.Men igår var vi faktiskt hemma halv åtta det var tidigt för att vara vi.Lasse säger alltid att jag åker aldrig hem innan dom stänger men det gjorde vi igår.

När jag var färdigt med allt här inne idag gick jag ut och hjälpte Lasse att plocka av grenar på träden och lägga det i olika högar.Så i morgon skall vi nog kunna få ut min bil hoppas jag.Jag har varit ute i fyra timma och burit ved så nu kan jag väl inte gå i morgon bitti. Jag fick en gren pang i pannan så nu får man väl en blåtira där men det blödde inte så mycket.Jag hoppas jag kan vara ute och hjälpa till imorgon också.

Nu har jag haft ute alla hundar och lagat middag och städat upp efter det så nu får det vara bra för idag nu skall jag se på Tv Förkväll..........

 

15/03-2010 Nu äntligen har vi fått ner dom 4 träden som Lasse har velat ha bort hela tiden som vi bott här.Så nu ser det ut som det varit storm på våran baksida på trädgården.Killen som var här kom prick klockan tio idag som han lovade igår,men han har under hela sin tid som han jobbat med detta aldrig varit med om något så jobbigt.Träden var ju ett par hundra år gamla och jätte stora, grenarna var som ett vanligt träd.Han var fruktansvärt duktig på detta måste jag säga för inget kom på huset så ändå stog dom så nära.

Telefonledningen gick av men det var ju bara en bagatell, Jocke och Camilla kom ut hit fasst hon hade jobbat natten bara för Jocke skulle hjälpa Lasse.Tänk att det finns så snälla ungdomar han hjälpte till att röja så vi fick undan så det går att gå till pannrummet och garaget.Så lagade han telefonledningen.

Men en tabbe gjorde vi innan dom började vi hade glömt att köra ut min bil från garaget undrar när jag får fram den.Lasse har ju hur mycket som helst att såga innan men men men vi har ju bussen ute som tur är.

Det var så festligt för killen sade att så mycket mat som han har ätit här dom två dagarna har han aldrig ätit han var propp mätt.Men jag tyckte att vi åt inte mer än vad vi gör jämt.Men det var ju gott att han fick smaka på vanlig husmans kost ,för han sade att han köper något var dag för han levde ju ensam.

Nu skall jag gå och se American Idol för imorgon drar syrran och jag till Ullared..............

14/3-2010 idag har det varit full rulle här hela dagen,killen som hjälper oss kom klockan 10 på förmiddagen.Han har fällt ner två av våra jätte stora träd så helt plötsligt får vi sjöutsikt för dammen är ju nästan som en sjö nu.

Men klockan tre kom ju alla mina barn och barnbarn och firade min födelsedag jag sade till dom innan, att nu har jag fått födelsedagspresent( datorn )så nu skall ni inte ge mig mer.Men jag fick väl lika mycket presenter ändå.............Vi bjöd in killen som sågar träden också så sen slutade han  för idag.Men han kommer imorgon igen.Nu har Lasse att göra stackarn men snart får vi ju 50 Kubik ved som Lasse beställt så han måste ju ha unnan detta först.

Så jag får väl vänta med att åka till Ullared på Tisdag eller onsdag,jag vill åka dit innan pensionen kommer för annars är det så mycket folk.

Idag har inte hundarna vågat sticka ut bara för han har kört med skyliften,jag sade till killen den kan få stå hos oss tills snön går bort.

Men hundarna är ju inte dumma när han åkt hem var dom utanför medesamma.

Nu skall jag gå ner och plocka ordning i rummen och köra lite med dammsugaren,det gör jag alltid efter jag haft alla här.

 

13/03- 2010 Nu har det gått några dagar sen jag var inne här och skrev något.Igår var Jocke och Camilla och Kevin här.Jocke lagade deras bil här i vårat garage.

Idag har Eva varit här och tagit sig en ridtur,jag har stått i köket hela dagen för jag har gjort två smörgåstårtor och en vanlig tårta .För barn och barnbarn skall komma hit i morgon.Så har en firma kommit hit och ställ upp en skailift för dom skall ta ner 4 träd här på gården.

Johannes och Johan  hade killen nere hos sig och tog bort deras träd då frågade Lasse om han kunde ta våra också så han var här och kollade.Så då kommer han i morgon bitte men våra träd är ju jätte stora Lasse har varit rädd länge  att dom skall ramla på huset om det kommer en storm.Så han får att göra och Lasse också för att ta hand om allt.

Lasse har kört ner första vändan till barnen för att hämta deras träd och elda med för dom tar ju bara ved till sina öppna spisar.Då satte jag mig vid datorn en stund.

Det är så tråkigt att våra hundar inte kan vara ute som dom brukar vara utan nu får dom bara gå ut när vi är med.Vi är ju vana att dom är ute hela dagen annars,hoppas nu snön går bort fort innan kan vi ju inget göra.Men jag tycker att det är konstigt för nu har hundarna funnigt sig i detta också.Även hästarna som alltid har gått uti hagen har funnit sig här inne, dom har inte sprugit ut mer för oss.Det är ju tur att vi har så snälla djur annars skulle man ju få panik,för man vill ju inte ha dem springade hur som helst.

Vi har ju bott här i 24 År detta har aldrig hänt förut det är väl tur det.

Nä nu skall jag gå och sätta mig framför Tv-en  tills vi skall rasta dem igen............

 

10/03-2010 Nu börjar denna dag ta slut Lasse och jag var nere och åt våran kvällsmat 22.15 vi har fått väldigt konstiga tider nu för tiden.Men idag har vi varit nere på hemmet Farmor och hennes väninna Gun-Britt har under många år ordnat kalas för oss när vi fyller år.Så även i år Gun-Britt hade bakat en jätte tårta till mig så det har vi kvar till morgondagen också.

Men jag vet att jag får främmande imorgon också så det blir bra jag har blivit så uppvaktad denna dag,det är änna kul att fylla år!

På Söndag kommer alla barn och barnbarn då skall jag göra smörgåstårtor tänkte jag.

Idag har Lasse eller jag stått och motat våra hundar hela tiden dom varit ute, men en del hann springa förbi oss.Dom tycker väl vi är jätte elaka att dom inte får vara ute som dom brukar vara.Men jag och Lasse vill ha koll på dem det kör ju några bilar här förbi ibland,dom skulle inte kunna brumsa om en hund stack ut för det är ju blank is på vägen.Vi älskar ju våra juveler trots allt!!!!!!!!!!!

Men vi har ju några stycken att hålla reda på............

Nu skall jag gå och lägga mig och läsa HundSport som kommit idag Natti natti!!

 

 

09/03-2010  Idag har jag hållit på i köket hela dagen först packade jag ner allt kött det tog nästan hela förmiddagen.Sen började jag baka bullar och semlor.Nu håller jag på att baka matbröd jag tycker det är gott att få allt gjort på en gång.

Så snart har jag mina frys fulla igen !!!!!!!!

Mina mina juveler (vovvarna) har jag varit vansinnig på idag,jag har inte hunnit släppa ut dem innan dom hoppar över staketet och sticker,dom går ju inte långt dom går till stallet och äter hästskit.Det hjälper ju inte att vi står ute för dom hinner ju snabbare än vi.Men dom stora hundarna har än idag inte stuckit som tur är.

Men när jag blir så arg ligger dom jätte stilla inne och rör sig knappt dom vet så väl att nu är kärringen arg,  de kan ju inte får vara hos hästarna.På radion har dom sagt att det skall komma mer snö till helgen.Det kan inte vara bra för blodtrycket att bli så jädra förbannad  ,men man jobbar väldigt iallafall när man är sån.

Lasse har varit och besiktigat min bil idag så nu får jag köra ett år till,men jag kör ju aldrig på vintern.Mina barnbarn säger att det bästa vårtecknet är när dom ser mig i bilen.Nu har jag 6 kakor bröd som skall in i ugnen hoppas det blir klart så  jag får se halv åtta hos mig det tycker jag är kul...........

 

08/03-2010 Denna dagen har bara spungit iväg klockan 11 på förmiddagen skulle vi vara på Planeringsmöte på hemmet för farmor.Så det blev att vi fick stiga upp lite tidigare idag,och ge alla mat och ta ut allihop .Men nu är det bara så att våra änglar har lärt sig att dom kan hoppa över staketet och käka hästskit.Så vi fick ju stå och passa varje rum som var ute,hästarna fick gå utanför stallet vi bara levde på hoppet att dom var kvar där när vi kom hem men dom fick massor av hö.

Snart blir man tokig på snön för nu kan vi inte hålla ordning på något djur,dom kan ju göra precis vad som faller dom in.Våra brunnar fryser så vi får in det i tvättstugan.Lasse får stå med spett och ta bort isen varje morgon på brunnarna.

Veden tog slut för längesedan så Lasse har köpt hur mycket som hälst sista månaden.Ändå köpte vi 75 Kubik ved det brukar räcka två år.Men sotarn sade att dom flesta som eldar med ved har slut med det.

Syrran har varit här och hämtat sina hundar hon längtade så efter dem,annars skulle Lasse lämnat dem när han åkte.

Nu skulle Lasse åka och hämta hem vårat kött så jag får lite att packa,sen skall han iväg och hämta mer ved.Men han tog in hästarna så jag slipper springa och jaga dem.Det räcker med att hämta hundarna var gång dom går ut.

Nu skall jag gå och se på Förkväll

/03

07/03-2010 Idag har vi varit på Barndop  Nattis och Johannes son Fabio Liam döptes i Fristad Kyrka Johannes och Nattis hade gjort två låtar till Fabio som dom sjöng i kyrkan,Oskar läste en dikt det var jätte fint,Emilio var i sitt esse han hade jätte kul  i kyrkan med sina hyss.Så han stal lite uppmärksamhet också här har han tagit mammas vattenflaska som hon hade när hon sjöng.Jag var jätte glad att Vesa och Tilde var där men dom han inte stanna på middagen.

 De hade gjort Vintertema på detta barndop allt var så väl planerat.Det var så fint dukat med snöflingor på borden och servetter med ringar och en Ängel på.Så fick vi tre sorters Soppor till middag Gulasch soppa Ostsoppa Potatis och Purjolökssoppa det var jätte gott med bröd och Ostar och småplock till.Jonas Läste en dikt och Natalja läste en dikt till Prästen.Det var jätte mycket folk skulle tro ett 70-tal gäster.Hans presentbord var fullproppat med paket.

Sen fick vi kaffe och Tårta efter detta,Sonia hade även denna gång gjort konstverk.Jag fattar inte hur man kan göra så fina tårtor.

 

06/03 - 2010 Igår var vi och tittade på Kjäll och Lenas nya hus det var kanon tjusigt men det är ju byggt för tre år sedan.Men det låg långt inne i skogen,hoppas bara syrran  trivs att bo så.Hon har ju inte gjort det i hela sitt liv,då bor vi väldigt centralt.Men det får vi hoppas att det skall funka det var 2  1/2 mil när vi åkte vanliga vägar dit.

Men vi tror bara snön går bort skall vi kunna åka närmare vägar dit så det får vi lura ut.Vi tog med oss deras hundar hem till oss så dom får vara ifred och greja.

Idag hade våra hästar tröttnat på att gå inne vid stallet,så rätt som det var hade dom gått över snön och ut i sin hage.Men det är ju bara vallar där med så våra eltrådar syns inte.Men dom har inte gått därifrån på hela dagen utan bara stått och kollat på folk som var ute och gick förbi tänk vilka vanedjur dom är,det är deras hage.

Men vi vågar ju inte åka härifrån när dom går så,så imorgon får vi ta in dem när vi åker på Barndop.

Idag har Jocke och Camilla varit och hjälpt Lasse med bilen,Camilla och jag var hos Ann-Britt och jag klippte klor och under fötterna på hennes Bernesennen.

Han springer och gömmer sig bara jag kommer för han vet vad jag skall göra,vi får vara tre man på att hålla honom medans jag klipper.

Jag fick ett jätte fräkt halsband av Ann-Britt i födelsedags present och bara för att jag kom, men hon kommer hit på Onsdag när jag fyller år.

Nu har Lasse tagit in hästarna så nu skall jag gå och släppa ett gäng hundar även hundarna kan ju kliva på skaren rätt ut ur trädgården.Men det är bara några som gör sen kommer dom tillbaka igen.

Nu skall vi se på TV ...........

 

04/03-2010  När jag satt inne i matsalen och drack morgonkaffet idag, Lasse hade inte kommit ner än,så blev det helt plötsligt väldigt tyst.Jag undrade vad som hänt för vi har en radio på i varje hundrum även i matsalen och köket.Så jag började kolla men det var ljus i taket i köket men ej i radion, kylskåp, spis eller mickro eller kaffekokaren,inget gick i matsalen heller så jag ropade på Lasse att han fick kolla propparna.Han gick upp och bytte propp men då gick strömmern direkt,så vi fick ringa våran Jonatan han är Elektriker så han kom hit efter sitt jobb, då hade en fas gått men han fixade det tur man har så härliga barn som ställer upp med en gång.Det är jobbigt när man inte kan använda något i köket,men Lasse drog med förlängnings sladd så vi fick i gång kylskåpet för man vill ju inte att maten skall bli dålig.

Men Jonatan sade ni har ju så mycket maskiner överallt så han satte in ett nytt skåp ner i källaren för att få dom maskinerna för sej,jag fattar noll av det här men vi får hoppas det blir bra.

Vilken tur att jag inte hann börja baka jag skulle ju gjort bullar idag!!!!

Idag har jag stått och strukit nästan hela dagen för på andra våning hade vi ström .I morgon skall vi åka och kolla Lena och Kjälls nya hus skall bli jätte kul att se.

 

 

02/03-2010 Idag hade jag tänkt baka bullar jag plockade fram bakbord assistent så började jag plocka fram allt jag skulle ha ,då var kardemumman slut och bullar utan kardemmuma det bakar jag inte.Då plockade jag in allt igen och bakade två peppar kakor mjuka och nötkakor istället/.Så nu har vi lite kaffedopp igenJ.,jag får väl åka och handla lite i morgon.Jag skall höra med syrran om vi skall sticka till stan,men dom har ju precis fått sitt nya hus så jag vet inte om hon hinner.Dom har köpt sig en gård Cirka 1 1/2 mil från oss så det blir ju inte så långt ifrån,så vi fortfarande kan ta våra resor till Borås som vi brukar.

Vi har precis varit och tagit oss några mackor och the och rastat hundarna,så nu skall vi se Amerikan Idol Natti Natti..........

ag får baka när jag varit och handlat03

01/03-2010 Nu har ytterligare några dagar gått men mina tankar är ändå hela tiden hos Veronica det tar nog tid innan man kommer över detta.

Men igår var Eva här och red då var Alice här hos mig, då får man ju många skratt för hon är ju bara så härlig.Hon hade vita danskor med sig som mamma Eva köpt i Barselona  hon visade Lasse och mig hur man skulle steppa med dem.

Alice och jag var på andra våningen, då går hon alltid till mitt toalettbord,så kom hon in med ett lila nagelack var hon hittat det vet jag inte för jag har aldrig köpt något lila.Så sade hon" du som är så gammal kan väl inte ha lila nagelack" du skall ha rött eller rosa.

Och då sade jag till henne att det vet jag inte vems det är,då frågade hon om hon fick det, så hon blev jätte glad när jag sade ja.Hon är ju bara tre år men så medveten om allt som har med mode att göra (hennes mamma är ju designer och skräddare så hon har ju att brås på)

Hon ser med en gång om jag har på mig nya örhängen eller om jag har nya kläder på mig.Sen satt hon och talade om för mig om en röd sportbil jag fattade ingen ting.Så när Eva kom frågade jag vad det var Alice pratade om röd sportbil.

Jo sa Eva hon har bestämt när hon blir "ungdom "skall hon ha en röd Sportbil.

Då sa Alice "Farmor är bara så Trög på att fatta" ja denna lilla dockan har vi fått många goda skratt åt.

Idag har det snöat hela dagen igen Posten kan inte ta sig hit och sopebilen kommer inte hit.Avlopps Brunnarna har  frusit allt på en gång.

Lasse den stackarn har fullt upp igår rasade snön av stalltaket så det låg mitt för hästarnas dörrar.Men som tur var kom ju Eva så hon hjälpte Lasse att få ut hästarna.Men det går inte att ta ut dom i hagen för det är så djupt med snö.Så dom stackarna går bara i små gångar framför stallet medans Lasse Mockar.

Jag undrar om det någon gång blir VÅR.............

På söndag skall vi gå på Barndop så nu får det inte komma mer snö.

Nu skall jag gå och se på Halv Åtta hos mig  ...................

26/02-2010 Nu har vi varit på Veronicas begravning det var så fint, allt hade hon planerat själv ",men väldigt Gripande" väldigt lättsam Präst en granne till hennes föräldrar vid sommarstugan.Han berättade om Veronicas uppväxt ja han pratade fritt ur hjärtat hela begravningen.Nattis och Johannes sjöng Sparvöga och Det gåtfulla folket det klarde dom jätte fint men med tårar som rann utför kinderna hela tiden.

Sen spelade kantorn Mälarökyrka och Ängla hund.

Veronica hade skrivit en vers helt själv,johannes lovade att han skulle göra musik

till den.Hon var otrolig denna tjej.Efter begravningen var det Mat och Kaffe och tårta skulle tro 80-90 personer.Vi är så glada att vi fått lära känna hela denna familjen nu har vi ju Vesa Tilde och Anton kvar men vi kommer aldrig att glömma henne.

Detta skall jag göra en tavla av jätte fint tycker jag!!!!

 

22/22/02-2010 Tänk att idag håller det upp men då är det 16 grader kallt nu har jag ju fått gården gjord i gångar till hundarna men då kan dom inte vara ute för det är för kallt.Lasse har släppt ut hästarna framför stallet men dom har ju inte mycket att gå på men Lasse måste ju Mocka våra hästar har aldrig fått gå på så liten yta men vad gör man.

Få ut dem i hagen går ju inte det är ju lika mycket snö där också.Jonne och Eva kom upp hit i går med skyfflar och skottade rent vid portarna och på Taken tur man har snälla vänner för det är inte lätt för Lasse att hinna med allt,Jocke har ju vart och kört traktorn hela tiden.......

Klockan är nu 16.30 och det har börjat SNÖA igen men jag måste ju säga att djuren är  förståndiga för det är precis som dom fattar att inget funkar just nu.

Dom får ju sin mat och får bara springa ut en snabbis, idag har dom inte hållit på och skällt iallafall.Lasse har skickat Jocke att köpa snökedjor till våran buss så han kan ta sig härifrån för att hämta hö.Det har vi inte haft på de 24 År vi bott här, men någon gång skall vara den första.Jag tänkte att jag skulle ställa mig att stryka in tvätten nu efter maten.Just nu är det ingen ide att hålla på med hundarna jag får hoppas på lite mildare väder.........

 

20/02--2010 Snö Snö Snö!!!!!!!! Överallt när jag hade fått upp dörren  efter många om och men,så släppte jag Lhasorna dom bara försvann.Så det var bara att plocka in alla igen.De stora hundarna klarade av att gå och göra sina behov,jag är inte van att mina hundar skäller men det gör dom idag.Jocke hade pulsat upp till oss 1 Km,han var helt slut vi har nog fått en halvmeter snö.Men han skall försöka göra gångar till hundarna men det snöar ju hela tiden ,men han skall köra med traktorn gångar så dom kan gå ut någon gång på dagen.Han är ju bara för bussig som hjälper oss.Lasse har skottat så han kan ge hästarna mat iallafall men dom är ju inte vana att vara inne heller............

Det gick inte att köra in traktorn på gården så Lasse har skottat en fyrkant till hundarna jag fattar inte att dom kan gå och hålla sig så.Men nu har jag haft ute alla iallafall.!!!!!

Som tur är har vi köpt hem all mat till oss och djuren nu vet man aldrig när vi kommer här ifrån, för mer snö skall ju komma..Nu när vi har haft ute alla på kvällen är det lika mycket snö igen!!!!!!!!!!

 

13/02-2010 Nu har jag klippt halva mitt gäng med vovvar så nu får det vara bra för idag.Nu måste jag gå och byta kläder innan jag går och lagar mat.Jag har hår överallt,några dagar till sen har jag tagit Alla det känns så skönt.

Idag fyller Oskar 16 År tänk vad tiden går fort,vi skall dit på Kalas imorgon.vi var hos Nattis och Johannes i Torsdags då fyllde Natti år.Emilio hade tjatat hela tiden när kommer farmor,men han blev så ledsen bara för jag inte hade med något paket till honom.Men jag hade inte en tanke på det när vi åkte ner,jag är mig faktiskt inte lik sen detta med Veronica jag har henne i tankarna hela tiden.Sen fick jag höra att Vesa hade ringt till johannes och Nattis ,att Veronica hade bett Vesa ringa  och be att dom skulle sjunga på Begravningen och även talat om vad hon ville dom skulle sjunga.

Det blir inte lätt för dom, men dom skulle försöka,jag hoppas att dom klarar av det.Johannes Emma vill absolut med på begravningen ,och johannes sa att då får hon göra det.För hon har ju varit med Veronica på mycket, förförra året var dom i Fjällen bägge familjerna och hade jätte kul.

Veronica var helt otrolig som låg i sjukhussängen och planerade allt.För mig är hon en väldigt stor förlust,vi pratade om allt och har gjort så i 20 År och hela tiden hon låg sjuk.De dagarna hon inte orkade prata fick jag prata med Sussane hennes syster för jag var tvungen att höra var dag hur det var.Hon undanhöll inget för mig utan berättade hela tiden vad dom gjorde med henne,hon tog allt helt naturligt jag bara inte kan fatta allt detta.

Nä nu får jag ta mig i kragen och gå och laga lite mat,jag bara känner mig deppig jag kan inte hjälpa detta.Livet måste ju gå vidare...................

 

 

10/02-2010 Nu har jag äntligen gått upp och satt mig vid datorn en stund,detta med Veronica har tagit mig väldigt hårt.Hon skall begravas den 26 / 2 klockan 10 på förmiddagen,men vi hade tur för Camilla och Jocke är här i Molla då så dom lovade komma hit till våra djur.För kyrkan ligger ju på andra sidan Borås så det tar ju en stund  för oss att åka dit också.Det kommer att bli en väldigt jobbig begravning när det är en man tyckt så mycket om.Hon har ju  riktigt  som tillhört våran familj ,det tycker även alla barn med familjer .

 

Jag har suttit idag och klippt ner två hundar för nu börjar det bli lungt med löptikar.Jag har en tik kvar som inte löpt så nu går väl det någon månad så börjar hon så kör hon i gång de andra igen.

Nu tänkte jag att jag skulle sätta mig och titta på Förkväll...............

 

04/02-2010  Idag har min och Lasses underbara vän Veronica Råberg fått lämna jordelivet,endast 40 år gammal det fyllde hon igår.Denna underbara människa ringde till oss och pratade med både Lasse och mig i Tisdags och talade om hur mycket hon tyckte om oss och så mycket roligt vi haft till sammans.

Men nu ville hon bara ta farväl för nu hade dom slutat att medicinera henne.Hur stark kan en människa vara i ett sånt skede,för hon pratade helt lugnt med oss.

Vi har följt henne var dag sen hon blev sjuk och det är jag glad för.

Jag vill bara säga att sådana människor som hon var, finns inte många av nu för tiden .Hon tänkte på allt och alla i alla lägen hon tänkte aldrig på sig själv.Det var hon och hennes man, och min son och hans sambo som ställt upp under 6 År så Lasse och jag kunnat få semester.

Jag kan inte med ord utrycka mig vad vi känner tårar finns inga kvar våra tankar har vi nu hos Vesa och Anton och Tilde och hennes övriga familj.

Och även alla våra Barn med Fruar  och barnbarn är mycket mycket ledsna.

 

 

27/01-10 Igår var   Lasse hos tandläkaren ,varenda gång han skall gå dit biter jag ut en plomb, men denna gången jag ringde sade Anna att nu får du följa med honom ner.Så jag fick gå in före honom,men denna gången sade jag till henne att hon får dra ut den jädra tanden för den har kostat mig hur mycket som helst.

 

Men samtidigt var det ju bra att vi åkte ner igår, för då storhandlade vi samtidigt. Bara för det skulle bli massa snö man vet ju aldrig när man kommer ut härifrån.

Men idag har jag fått en hel del gjort jag har strukit in min tvätt, badat två hundar.Bakat Fastlagsbullar men bara 40 stycken jag glömde det sist jag bakade.Och medans jag lagade mat bakade jag två Pepparkakor så idag har jag hunnit med det jag inte gjorde igår.

Nu gick jag upp och kollade lite på datorn,ibland vräker snön ner,sen går det över i regn  så det är väldigt lurigt väder det är 3 Grader kallt ute .Så det blir bara korta kisserundor här idag,även hästarna har vi redan tagit in och dom kom så fort  så dom tyckte nog det var skönt.

Jag skall nog ta ett tag med dammtrasan i Tv-Rummet nu innan jag sätter mig vid Tv-en.Jag får väl göra oss var sin Semla nu till Kaffet det blir godis.

Mina tankar är hela tiden på Borås Lasarett hos min vän som är mycket dålig,men man lever ju på hoppet...............

 

21/01-10 Idag har jag haft en bakdag jag började med 200 Bullar och nu sitter jag här och väntar på att mitt matbröd skall bli färdigt så jag får byta plåt.Jag har bakat 12 Kakor bröd det brukar räcka en månad.Min gubbe är lite bortskämd han vill bara ha hembakt bröd,men jag gillar det också.

Nu har jag iallafall plockat ut julen och bytt gardiner överallt,jag har tvättat alla dukarna som skall läggas på men det har jag inte gjort ännu.Jag har även tvättat mattorna som skall vara i matsalen. Jag får väl damma och lägga på allt imorgon.

Sen skall jag fortsätta med att klippa all hundarnas fötter för dom blir ju så blöta.

Jag vågar inte raka ner dem ännu när det är så kallt ute,och alla mina flickor löper och då badar jag ingen hund.Men jag har bara en tik kvar att klippa på fötterna dom ser ju lite koko ut men det gör inget.Huvudsaken att dom inte blir så blöta,men jag bara hoppas att det snart skall bli lite mildare ute så jag kan börja med att raka ner alla igen. Det växer ju så himla fort när dom är klippta,jag rakade ju alla mina efter förra löpet men det syns inte nu.

Otherwise Josefina 11 fick somna in igår,det värsta är att vi har så många gamla så vi får ha det så här ett tag nu framöver antar jag.Men inte så länge dom är pigga då får dom gå här.

Nu skall  jag gå ner i köket och städa upp efter dagens bravader..........

 

16/01-2010 Alice firade sin 3 Års-dag hon fyller den 15 men vi var där alla idag utom Jonatan och Marika dom var där igår.Hon fick så mycket presenter den lilla så tillslut gick hon och satte sig i soffan,det är jobbigt att ha så många gratulanter.Jag hade köpt henne ett skötbord till dockorna i det var det ett badkar och massa små burkar till detta.Det är ju så kul att köpa till en liten tös tycker jag.Jag hade med mig alla korten jag framkallat till barnen det tyckte dom var kul att se alla dessa killar under deras uppväxt jag måste ju göra kort till alla.

 

Min vän som ligger på Borås Lasarett har faktiskt varit riktigt bra nu i ett par dagar,Dom provar något nytt på henne TÄNK om detta kommer att funka, igår satt vi och pratade i en halvtimma,Men hon är helt klar på allt dom gör för att rädda henne, hon är en enastående människa !!!!! INGEN SKULLE BLI GLADARE än jag. och alla  i hennes närhet .Men jag blir glad var dag när hon mår bra.Vad mer kan man önska...................jag har aldrig under 25 Års tid hört en enda gång att hon har varit sjuk.Hon är den mest positiva omtänksammaste människa  man kan tänka sig.

 

 

14/01 2010 Idag har jag faktiskt fått en hel del uträttat, men det var nog för jag fick höra att min vän var en aning bättre idag jag kunde till och med prata med henne i telefon.Hon sade till mig" Ta vara på dagen jag har fått tänka väldigt mycket här på Lasarettet skulle jag få en chans till i livet så skall jag bara leva för dagen precis som du och Lasse gör aldrig mer ha några måsten" Måsten har  alla nuförtiden alla går efter almenacka och tid ,man kan inte göra precis vad som faller en in.

Det är vad Lasse och jag diskuterat många gånger vi ser ju våra barn har ju fullt upp med arbete och hämta barn på dagis hem och laga mat tvätta städa  åka till aktiviteter likadant hela veckan jag fattar inte att dom orkar.Men det kan ju inte vara bra i längden.Tänk jag var hemma i 27 År med barnen vilken skillnad det är då och nu.

Men idag har jag iallafall strukit en gardin och satt upp och tagit bort julen på en sida av rummet.Sen har jag faktiskt varit med i Fristad och handlat idag,jag tyckte det började tryta i skåpen.Så var vi hos gamlafarmor på hemmet.Men vi köpte med oss Kebab hem så slapp jag laga käk idag.Så köpte vi oss varsin semla som vi smaskat på ikväll.Sen har jag tagit  hand om 96 Kort som jag fått idag på posten och sorterat upp till barnen.

 

13/01-  Just nu är det bara tråkigheter hela tiden, idag ringde jag för att höra hur der var med Rona  Waronas Kennel då hade hon gått bort idag 13/1-09 för mig var hon en väldigt fin vän och valpköpare och uppfödarkolega.Men jag är glad att vi har fått prata med varandra under hennes sjukdomstid.Mina tankar är hos Kaj och killarna  och nu slipper Rona lida mer, men  jag kommer aldrig att glömma henne.Hon har ju gjort väldigt mycket för Lhasa Apso Klubben.

Men sen har jag min andra vän  som också ligger så svårt sjuk på Borås Lasarett, just nu tycker jag det är mycket jobbigt med allt detta.Jag kan inte hjälpa att jag blir så ledsen för mina vänner jag är bara sån.

Men idag har syrran varit uppe och tagit en fika, så man får vara med om lite annat också men någon jul har jag inte fått bort idag .Jag tror  att jag skall ta en  kvälls macka nu natti natti

 

 

12/01-2010 Jag vet inte vad jag skall skriva ändå måste jag skriva av mig. min vän blir bara sjukare och sjukare,hon har fått sin tid utsatt om inget under sker.........

Undrar hur sånt känns det är nog ingen som kan drömma om ens.........

Men min största önskan är ju att det skall ske ett under av något slag,man får sig värkeligen en tankeställare när man får vara med om detta..Tänk vad fort det kan gå att bli jätte sjuk,alla hennes vänner pratar jag med dagligen och har telefonkontakt med hennes syster och hennes man och familj.

Lasse och jag skulle åkt till sjukhuset och hälsat på men hon har fått feber och får inte ta emot besök nu.För infektionsrisken skull nu när hon behandlas.

Men när jag ringde ikväll så ropade hon en ( kram på er Libban och Lasse)

Hon orkar inte prata i telefon själv så dom som är där pratar med oss.

Hon är ju så ung.................. vaaaarför?????????

Annars har jag städat bort julen på andra våning och tänkte ta första våning i morgon,men jag måste ju tvätta gardiner först så jag har något att hänga upp.

 

Det bästa är att hålla på att jobba hela tiden då skingrar man tankarna lite iallafall.Nu får jag ta en nattmacka och gå och lägga mig och läsa.

 

 

 

 

10/01-2010  Idag har jag suttit och jobbat på datorn nästan hela dagen det tar ju ett tag innan pengen ramlar ner från Hjärnan.Jag var helt inställd på att köpa mig en ny skrivare men när jag funderat en stund kom jag ju på att jag inte hade satt in programmet på Skrivaren.Så bara jag hade gjort det funkade den jätte bra.Jag har suttit och scannat in alla kort på barnen när dom var små ,så jag får beställa så dom får de korten också.

Men det värsta var att jag sparade dem i fel fil ,den tog inte fotofirman jag var tvungen att ha J.p.g filer så jag fick göra om allt igen.Men nu är jag klar och har skickat iväg alla.

Det är ju underbart att det bara är 6 grader ute idag så hundarna kan vara ute lite mer.Eva har varit här och tagit en ridtur idag ,så var hon inne och fikade med oss efteråt.Jag hade sån bra ordning i den gamla datorn så det tar väl sin tid innan jag får ordning i denna,men jag ger mig inte....................

 

6/1-09 Nu har jag fått tillsägelse att jag inte skriver igen,men jag vet inte hur det är mina tankar är bara på Borås Lasarett hos min  goda vän som ligger svårt sjuk där.Så ung och 2 små barn ja det är fruktansvärt man undrar varför det kan vara så?????????

Jag har iallafall fått i gång min nya dator men det är lite svårt att hitta grejerna ännu.Men jag lär väl mig så småningom,den gamla datorn kunde jag utantill.

Jag har ju fått över allt till denna datorn men veta vilka vägar man skall gå är lite knasigt.Idag har jag iallafall slängt ut julgranen det var knappt ett barr på så vi fick såga av grenarna.Vi har fått cirka 2 dm snö i natt så hundarna sjönk ner imorse när dom gick ut men dom får ju bara gå ut och kissa och bajsa sen in med en gång för det är ju alldeles för kallt för dom.

Nu löper mina tikar igen så jag måste säga att hundarna är  otroliga så tysta ändå när dom får vara inne så mycket. Men när tjejerna går ut då sjunger hanarna men det kan man ju stå ut med,men det är precis som dom fattar att det inte går att vara ute.Jag har bakat en Toskatårta idag som vi smaskat på.

Nä nu får jag gå och lägga mig och läsa en stund för tillfället läser jag" Jessica Andersson memoarer"  tänk hur en del haft det i sin uppväxt man fattar inte sådant. Jag gillar såna böcker Natti natti.............

 

 

 

01/01- 2010  Nu har vi kommit in på första dagen på 2010 och tänk jag har fått en splitter ny Dator av mina söner och deras familjer.Gissa att  detta blev en fullständig överraskning.

Johannes ringde mig i förra veckan och frågade om jag ville ha hans gamla dator för han köpt sig en ny.Så jag sade att det är klart jag vill ha ifall min går sönder.Sen tänkte jag inte mer på det,men så ringde han och sade är det inte bättre du köper dig en splitter ny.Men det tyckte jag var onödigt för min gick ju.

Så igår ringde han och sade att han hade varit och köpt en dator till mig.Då frågade jag vad den kostar för det ville man ju veta då sade han det var hemskt vad jag frågade mycket. Skall jag vara tvungen att berätta för dig att alla vi bröder med familjer tänkte ge dig den i Nyårs och för tidig födelsedagspresent.

Tänk vilka  ungar man har som överraskar oss så totalt.Vi har ju nyss fått så många fina julklappar som vi tyckte var alldeles för mycket egentligen.

Men jag är jätte jätte glad jag har fått den idag men nu skall jag flytta över allt från min gamla dator till den nya.Jocke skall komma upp och hjälpa mig med detta,men idag har jag suttit och plockat in en hel del program i den.Så just nu ser det ut som ett kontor hos mig.

Men det blir väl bra när det blir färdigt den nya Datorn går så jädra fort så det är inte klokt.Men nu skall jag sluta för idag Ha det gott alla......................

26/12-09 nu i eftermiddag har Lena och Kjäll varit här och fikat jätte mysigt.Lasse och jag hade fått ihop den nya Telefonen vi fick,men sen fick vi en digetalfoto skärm den hjälpte Lena och Kjäll till att ställa in för dom hade en sån hemma.Så fick vi en" våki tåki" det stavas nog inte så men jag är inte haj på sånt här.Så nu kan vi ropa på varandra på 3 Kilometers avstånd.Det är ju kanon slipper jag ringa var gång han skall komma in och äta. Den hjälpte Kjäll oss också med  att koppla in så nu skall den stå på laddning i 24 timmar

Jag har varit ute och tagit lite vinterbilder och lagt in man hänger inte med riktigt med allt.

Jag gjorde Fotoalbum till all mina barn och deras familjer jag tömde hela min dator på kort,och framkallade dem med riktiga kort.jag tar ju inte lite kort så detta har jag suttit med och pusslat in kort som var till var familj.Men jag fixade det tillslut iallafall och dom blev glada för fotoalbumen.Nu för tiden är det ju bara kort på datorer .Jag förstår att barna inte hinner med att göra sånt här när dom jobbar så mycket.Jag tycker det är jätte kul när alla blir glada för sina julklappar.

Nu skall Lasse och Jag sätta oss och kolla på Tv-en och bara slussa hundar inget annat.............

 

24/ 12-09 Nu har vi kommit hem ifrån Julfirandet hos Johan och Nina Oskar och Filip vi var där redan klockan 1/2 12 så vi har varit där länge och bara ätit och ätit och drucket massa gott.Lasse åkte hem vid tre och gav alla våra hundar mat och tog in hästarna och rastade alla hundar så när han kom tillbaka drack vi kaffe.Den stackars Tomten som var där hade att göra det var jätte mycket paket att dela ut.Alla barnen satt ju nästan på honom dom var inte något rädda iallafall.Det var papper överallt barnen var ju bara så glada för allt dom fick.

Barnen verkade nöjda med allt jag köpt iallafall  och det är ju kul,jag och Lasse måste ha varit ruskigt snälla så mycket fina julklappar som vi fick,helt otroliga saker dom skämmer bort oss.

Men när klockan var  19.00 åkte vi hem till våra djur vi gick ju upp klockan 7 idag  det är vi ju inte vana vid så man kände sig lite slö.Men alla våra andra barn fortsätter kvällen där.

Nu slappar vi bara framför Tv-en  .....GOD JUL

 

 

23/12-09 Dagen innan julafton vi har varit hos Andreas på 16-års kalas  och ätit massa gott det var fullt hus där jätte mysigt.

Nu håller jag på att Griljera skinkan innan har jag grillat färdigt revbenspjällen.Jag har köpt Bingolotter men inte sjuttan har jag hunnit spela det. Mina tankar bara går till två av mina valpköpare som ligger på sjukhus.Tänk vad livet är orättvist för många,den ena blev sjuk bara för att hon tog sprutan för svininfluensa så det slog ut ett organ det tror dom iallafall.Men sjukvården är ju så bra i dag så vi hoppas på det bästa,tänk om man kunde göra något .

Den andra har varit sjuk ett bra tag,fasst dom bara är valpköpare till mig och Lasse,men vi har tagit detta mycket hårt.Sina vänner tycker man ju så mycket om..............................dom är ju som en i familjen.

 

21/12-09 Vädret har varit strålande även idag men svinkallt.Syrran och jag har varit i stan och handlat.Herre gud vad folk det var i Borås det var inte alls kul att gå och handla.Inte var vi så shoppingsugna heller.Men jag köpte ju inte alls det jag skulle ha det blev bara massa annat.Jag köpte mig en Röd Tunika men jag har inte provat den ännu så jag vet inte om jag kan ha den.

Får väl se om jag kommer ner till Fristad någon dag så jag får handla färdigt där,jag tycker det är jobbigt när det är så mycket folk,det är väl bara för man bor på landet.

I morgon skall vi åka och hämta revbenspjällen som jag skall göra iordning till julafton.Så skall jag göra ordning min skinka och koka Rullsylta.Men nu sade dom på Vädret att vi skulle få massa snö i morgon jag tycker det räcker med den snön vi har.

Jag har i dag fått reda på att en av mina töser(Valpköpare fasst dom är som barn här) Ligger väldigt sjuk på Borås Lasarett .

Så nu är våra tankar där hela tiden ,men vi får hoppas på det bästa.Jag har fått många extrabarn tack vare våra hundar.Tänk vad hundarna har gett oss ett väldigt rikt liv på alla sätt.Vi har ju fått vara med om så mycket genom alla år.

Nu skall jag gå och titta på Tv ,sen får jag väl plocka upp de kläder jag köpt och prova......... Natti natti

 

20/12-09 Även denna dag har vi haft strålande solsken.Alice och Eva har varit här och ridit idag sen tog vi en fika.Nu har Lasse och Jag tagit hand om allt vårat kött som vi hämtade igår. Vi var även i Affären och handlade för att vi skulle ha allt hemma .

Nu får det gärna börja snöa för nu har vi mat hemma iallafallför när det snöar har vi lite svårt att komma härifrån,för det är mycket för Lasse att Skotta undan innan, men han kör ju med traktor.Det är ju nackdelen när man bor ute på Landet.Vi skulle behöva att åka ner till Fristad för vi har en gammal tant vi skall gratulera,och så har vi inte varit hos Lasses gamla Mamma. Lasse är i stallet nu ,vi får väl se hur vi gör när han är färdig. Det är konstigt att man har så många måsten.............I morgon skall syrran och jag åka till stan och handla det sista,men då ville Helen att vi skulle komma dit och fika ,det var längesedan nu så vi får väl se vad vi hinner.

Jag får så många Julhälsningar jag försöker hänga med att lägga ut det men glömmer jag någon så får ni inte bli ledsna för det.

Nu skall jag gå och ta in mina gamlingar för dom står bara ute och skäller dom fryser nog Hej Hej......

17/12 Tänk idag har vi haft solsken hela dagen en riktigt fin vinterdag 10 grader kallt.Det värsta är att när det är så kallt så vågar jag inte ha ute mina hundar långa stunder.Jag låter ingen hund lägga sig ute,och dom får väldigt fort kramp i tassarna.

Men bara att få se solen som vi knappt har gjort sen i våras det var underbart,Men nu ikväll snöar det här,men det är ju så vackert med snön ute.Vi har precis kommit upp efter att tagit oss en sen middag med Potatisgratäng och grillade kycklingvingar.

Jag tycker det är så mysigt att bara sitta i all julprydnad och bara njuta.Emma och hennes mamma Anna var här en dag i veckan hon frågade mig varför jag julpyntat så när vi skall vara hos Johan och Nina i Jul.

Men snälla Emma sa jag farfar och jag vill ha det så här när det är jul.Jag tycker om mycket jul pynt jag har tomtar överallt jag tycker det är mysigt.

Nu har jag bara juldukarna att lägga på sen är det klart sen skall vi åka och hämta hem julmat Det måste man ju ha.........

Men i år skall vi vara hos Johan och Nina  Julafton vi blir 35 personer men nu har  dom  ju fått så stort hus så vi får plats alla.Det skall bli jätte kul,då brukar vi göra knytkalas det är toppen  när alla tar med sig ett par saker var.Det brukar aldrig fattas något Tjejerna  träffas innan och bestämmer vad var och en skall ha.

Förra året var vi hos Jonne och Eva det var toppen det är skönt för mig att slippa allt för vi är ju många.

Man hoppas ju att vi skall få en vit jul iallafall.........Natti Natti

 

9/12-09 Här är det full rulle från morgon till kväll,när vi

 var färdiga med djuren idag, satte jag mig och slog in alla julklapparna som jag var och köpte igår.Jag har lite kvar som jag får ta i morgonbitti.För jag ju tvungen att laga lite mat innan vi skulle ner på Emilios Lussefest.

Det är väldigt kul att åka och titta på Barnbarnen när dom har sina lussefester,det har Lasse och jag gjort i alla år.Men nu sitter vi och kollar Slatan på Tv för Barcelona spelar idag så nu får jag lägga av här för nu börjar andra halvlek BAY BAY........

2/12-09 Kan ni tänka er att jag har stannat upp en stund och satt mig vid datorn.Men det är enbart bara för jag är så jädra klumpig.

I går bakade jag två mjuka pepparkakor i ugnen,tro det eller ej men jag tog i handtaget utan grytlappar.Fick en jätte stor vattenblåsa inne i höger hand,det går ju inte att sätta på plåster heller......man kan ju bli vansinnig just nu när man vill hålla på att greja.Så idag har jag hållit på och plockat med bara vänster handen.Nu är det bara granen som fattas på våning 1 nu har lådorna åkt upp på andra våning.Men det värsta är att man har ju så mycket saker så man måste ju packa bort en massa först.

Innan man börjar sätta upp julgrejer,men jag och Lasse tycker det är jättekul med att ha väldigt mycket framme,Alice skall vara hos oss på lördag så jag vill bli klar innan hon kommer.men jag får väl se vad jag kan få gjort med handen. Jag tänkte vi skulle sätta in granarna när hon kommer så får hon hjälpa till att klä dom.

uppe har jag plastgran men nere har vi en riktig gran,vårat barnbarn Hanna är uttagen till Lucia i Borgstena,så hon skall krönas i Borgstena Kyrka 11 December det måste vi gå och kolla på.

Det brukar vara många Luciafirande Lasse och jag får gå på så det är därför jag gör färdigt här hemma, för man hinner inte  med allt annars.

Ja nu har jag skrivit lite iallafall så nu skall jag gå och sätta mig vid Tv-en Bay bay.........

 

26 /11-09 Idag fick Johannes och Nattis sitt andra barn en son till.Dom har ju Emilio och så har ju Johannes Emma från sitt förra förhållande .Han är den första av mina 6 Killar som har 3 barn nu.

Men jag får nog mer barnbarn skulle jag tro.............. det är lika roligt var gång ,vi är bara så lyckliga som har fått vara med om allt detta.

Nu har jag hållit på och grejat här hemma jag har snart bytt alla gardiner på nedre våningen och satt upp elljusstakar i alla rummen nu skall jag börja på andra våning.Men imorgon får jag väl åka ner och göra fint, åt Lasses gamla mamma på hemmet.hon måste ju också ha ljusstake och lite nya blommor.

Så får jag väl fortsätta här på lördag men vi måste hinna att åka och gratulera en kompis som fyller år också.Men nu börjar det likna jul här i Mollaryd.Men sen måste jag ge mig på att bada alla jyckarna dom luktar inte gott nu efter att varit blöta så mycket,Men jag väntar bara på att det skall sluta regna  innan är det ju ej lönt.Alla Julklappar har jag slagit in men måste köpa till lite grann för alla barnen skall ha för samma summa pengar. Det är jag väldigt noga med ,men jag får väl åka en vända till stan igen.

I år skall vi alla fira Julen i Johan och Ninas nya hus!!!

När Lasse var på Dalsjöfors slakteri fick han reda på att dom skall inte sälja hundmat mer så nu fick vi bekymmer jag som kokat hundmat i 30 Års tid.Och mina hundar har ju varit väldigt friska på den maten,men vi får väl se om vi hittar något nytt ställe att köpa på.

Nä nu skall jag gå in och se på Tv en stund till innan man går till sängs.

 

 

13/11 Nu har det gått en månad sedan jag var inne här men bättre sent än aldrig.Jag har lite tur iallafall för jag slapp valpar det blev inga av tjuvparningen.

Tänk vad man är beroende av datorn,jag höll på att bli vansinnig när inte min Hemsida och mailet funkade.Ändå är jag ju inte ute så mycket nuförtiden. Jag tycker jag har fullt upp ändå men man kollar ju i Facebook och sina mail dagligen.

Man har ju sina rutiner varje dag man är ju bara sådan.Inget i detta huset funkar annars jag har väl det kvar i kroppen sen barnen bodde hemma.Nu inväntar Lasse och jag vårat 12 barnbarn som skall födas om någon vecka.

Nästa vecka har jag och syrran bestämt att vi skall ta en tur till Ullared för att hitta lite julklappar.Jag har ju många att köpa till,men vi brukar åka innan pensionerna och barnbidrag och lönerna kommer för annars går det inte att åka dit,då är det för mycket folk.Så det får väl bli mådag eller tisdag.Nu skall jag ta kväll och gå och sätta mig vid Tv-en  Natti natti..............

17/10  I går fick vi snö vad det nu skulle vara bra för det ställde bara till massa i trafiken så igår höll vi oss hemma.6 cm fick vi men vid 4 tiden började det regna  i stället.Så när vi vaknade i morse var snön borta.

Så vi gjorde våra vanliga sysslor idag på förmiddagen,när alla hundarna och hästarna hade kommit ut åkte vi ner till Fristad då var vi först hos Johan och Nina för Lasse håller på att göra dem något som skall sitta runt fläkten,så det var han och mätte ut.Sen bar det i väg till affären för att handla.Vi måste ju ha lite Lördags Godis.........

Därefter åkte vi till Farmor Ingeborg på hemmet med lite blommor och Godis och Tidning det är sånt hon vill ha varje vecka.Sen bar det  iväg  hem igen.Nu var det dags att börja med hundarna och hästarna igen.Så var det dags att laga middag det måste man ju hinna med också.Men lördagskvällen har vi suttit vid TV-en och nu skall vi gå och se på Barcelona när dom spelar fotboll Natti natti

 

 

 

15/10-09 Nu får jag ta mig i kragen, igår fick jag mejl av Lena Jörgensen som tyckte jag skulle döpa om min dagbok till Års bok-Det har hon verkligen rätt i

jag vet inte var min tid tar vägen,denna sommaren har bara flugit iväg,men jag har målat om mitt kök .Så har jag klippt ner alla mina Jyckar det tar ju också sin tid.Sen har vi ju många som är här på besök det tycker jag är väldigt kul.

Sen hälsa på Barn och Barnbarn och så har vi Lasses gamla mor som vi måste åka och besöka minst en gång i veckan.Våran dag är väldigt full av måsten,alla hundar äter 2 ggr per dag,alla golv skall skuras sen släpper vi ju ut alla hundarna, en gång i halvtimmen byter vi rum så håller vi på tills långt in på 

kvällen .Jag har fått en TJUVPARNING vid detta löpet MEN JAG HOPPAS ATT DET INGET BLIR. Men sån tur har man väl inte............det återstår att se.Men det åtekommer jag med om det blir något.Jag fattar inte att vi någon gång har hunnit  Jobba,men Lasse har ju jobbat förmiddag och jag eftermiddag så hundarna har ju aldrig varit själva nu har jag 10 hundar som är över 10 År resten av gänget ligger vid tio års gränsen,men är mycket pigga för sin ålder.

Idag har Eva Alice varit här och hälsat på för Eva skall iväg på Affärsresa  imorgon till Honkong  hon skall vara borta i 10 dagar.Sen har jag varit hos min syster på hennes födelsedag,men nu skall jag ta kväll Natti natti

 

 

12/7-09 Nu sätter jag mig här en liten stund jag satte en deg på 1 1/2 liter Mjölk för att baka bullar men degen jäste inte något.Jag bakade några plåtar för att kolla men jag slängde alltihop det är första gången jag har misslyckats med en bull deg.Men något har väl varit fel antingen jästen eller jag hade för varm degvätska.

Vi väntar på Anette och Fredrik på Ammoli's Kennel dom är på väg hit och skall ställa sin husvagn här några dagar.

Vi får bara hoppas det blir bättre väder för nu har det regnat här varenda dag.Det skall bli kul att se hennes valpar hon har ju två efter Molle med sig hit.Efter två olika tikar,väldigt spännande

Nu orkar jag inte skriva mer denna gång..............

5/7-09 För en gång skull sitter jag vid datorn nu när det varit så finnt väder så har vi legat vid poolen.När det varit dåligt då har Åskan gått så då kan vi inte ha på datorn.I går var vi nere och tittade inne i Nina och Johans nya hus det var jätte mysigt precis sånt som jag gillar det var byggt 1909 men många rum.det blir säker jätte fint när dom fixat till det.Det är jätte kul för mig och Lasse att alla barnen har  hus .Alla har bra jobb, för i dagen läge är det ju många som går arbetslösa.Det har aldrig våra barn gjort dom har alltid varit väldigt arbetsamma.Även deras fruar är i sina karriärer så dom arbetar väldigt mycket också.

Nu skall jag gå och ta ett bad men innomhus denna gången Så nu får det vara bra för idag.........

22/6-09 Idag har vi haft en underbar sommardag,jag gjorde nytta med nöje jag stod på balkongen och strök all min tvätt.Därefter körde jag av gräsmattan ,gräset växer så in i bomben nu.Camilla och Jocke och Kevin var här och fikade på eftermiddagen sen Lagade jag middag därefter var jag bara ute i solen.

Nu har jag sett på Lotta på Liseberg,nu skall vi se på fotboll igen...........

 

20/6-09 Nu är det snart över med Midsommar också,jag och Lasse  kollar på fotboll varje dag nu när det är U21 på Tv-en så i alla pauser på Midsommar afton fick vi passa på att äta.Så vi har bara slappat framför Tv-en vädret har ju varit så dåligt så man har ju inte kunnat vara ute ändå.

Men idag har vi varit på Johannes 35-Års kalas och ätit jätte god Smörgåstårta och en jätte gräddtårta.Vi var där allihop och Nattis släktingar också så det var fullt hus.På Tårtan låg det verktyg i choklad överallt Johannes gillar ju att snickra.

Så var vi och tittade på johan och Ninas nya hus,dom har köpt huset jämter Johannes och Nattis.Snart har alla våra killar bytt till större hus och fyra stycken av dem har köpt hus i Fristad där dom är födda.Det blir ju bra när vi skall hälsa på ta två på en gång.

Men nu skall vi gå och titta på en fotbollsmatsch som börjar klockan åtta så nu får det vara färdig skrivit för idag.

13/6-09 Nu har det nästan gått en vecka sen jag var inne här igen jag hänger inte med riktigt.

Emma har varit hos oss i natt,så idag fick man ju stiga upp med Tuppen.Barnen är ju vana att stiga upp så tidigt var dag.

Vi ringde Johannes och Nattis att jag kan laga käk till dom kommer och hämtar Emma.Så fick vi ju träffa Emilio lite också.

Gissa vad Emma sade.... nu får du ju byta låt på första sidan på din Hemsida för det låter ju som en gammal tant som har den sidan,men men sade jag Emma jag är ju gammal.Ja men så gammal är du inte sa hon,du brukar ju gilla fräck musik.När Dom åkte hem kom Camilla och Jocke och Kevin och tog en kopp kaffe.

Sen kom Syrran hit och hämtade sina hundar dom har varit här sen i måndags, för dom har varit på affärsresa i Spanien

Då fick jag en jätte fin Handväska av henne.........så jag har suttit på nätet och letat efter skor i samma färg men jag hittade inga.Men när jag gick in i min garderob med skor så hittade jag ett par i precis samma färg dom köpte jag till Jonatans bröllop jag har nog bara använt dom  en gång.Tänk vilken koll man har på sina grejer, man kanske skall kolla vad man har först.Men jag har nog lite för bråttom när jag får för mig något.

Nu är klockan halv sex  och vi har tagit oss ett bad så nu skall vi bara slöa framför TV-en men vi tar ju hundarna in och ut hela kvällen .Men det räknar jag inte med för det gör vi ju hela dagarna.

 

7/6-09 Tänk att tre dagar redan gått sen jag satt här och skrev.Ja brist på sysselsättning har vi inte.Igår var jag själv hemma hela dagen,Lasse var med Johannes och rev ner en sommarstuga som skall flyttas hit så länge.

Då passade jag på att baka så jag gjorde 300 Bullar och en rulltårta,så har jag ett tag.Idag har Jonne och Eva varit här och hjälpt oss bara upp en jätte tung Skinnsoffa jag orkade inte.

Sen red Alice på Misty idag igen hon tycker det är jätte mysigt.Den lilla hon säger tänk nu har jag en egen häst hon är för

skön.Men vi vågar inte släppa henne själv på Misty än hon är ju bara lite över två år.

 

 

Ikväll har vi varit och sett på Emma när hon spelade fotboll sen var det Hannas tur att spela och Alice har varit med oss på fotbollen hela tiden.Det är första gången vi hade med henne själva men hon tyckte det var jätte kul,så hon somnade nog gott ikväll.

Nu har vi sett på Amerikan Idool så nu får vi ta kväll........

 

4/6-09  Oj vad tiden går fort det var längesedan jag var inne här och skrev.

Men igår stack Syrran och jag ner till Kalmar vi åkte 6 på morgonen, jag är ju inte van att gå upp så tidigt men jag kom upp i tid iallafall. Så syrran kom hit och lämnade av sina hundar och hämtade mig.

Men vi var inte nere i Kalmar innan klockan halv elva vägarbetet nästan hela vägen ner.Så skulle vi då leta upp en blomsteraffär för att köpa blommor men efter många om och men hittade vi en sådan.Sen skulle vi ju sätta in hennes apparat som visar vägen,gissa om det satte myror i huvudet på oss men vi fixade det långt om länge.Ingen av oss hade gjort det förut men nu stod vi utanför hennes hus vi hade klarat det Sen kom nästa aber då skulle man slå in en huskod,jag tryckte nog på varenda knapp men inget hjälpte.Vi sade till varandra då får vi väl ringa på hennes telefon så dom öppnar,men vi ville ju överraska dem.

Efter en stund kom våran kusin Lasse som vi nog inte sett på 40-50 år men vi kände igen varandra helt otroligtDet blev ett kärt möte,allra helst när vi kom upp tillAnna-Lisa hon blev så jätte glad,det var ju något hon aldrig skulle kunna tänka sig att vi kom.

Vi som har så mycket omkring oss hemma med alla djur.så det var en mycket rolig upplevelse.

Hos Anna-Lisa var våran kusin Micke och hans fru och barn och Kusin Elisabeth med sin son och hund

Sen när vi skulle starta återresan körde Lasse före oss och slussade oss ut på den vägen vi skulle åka hem.

Men vi körde fel två gånger men apparaten talade om att vi kört fel så det var bara att vända, men vi var hemma klockan halv nio på kvällen.Då värkte kroppen lite här och där men det var det värt.

Lasse är i Dalsjöfors och hämtar hundmat så därför satte jag mig vid datorn och ändrade lite på hemsidan jag har varit dålig på det ett tag nu.

Men nu skall jag gå ner och panera kött för jag har en gratäng i ugnen så Lasse får mat när han kommer hem.

bay bay för denna gång...........

7/4-09   idag har vi bara gjort våra vanliga sysslor det har ju inte varit så skönt väder så vi har inte jobbat ute.

 

8/4-09 Idag har det varit bakdag 10 kakor bröd har jag åstakommit och en rulltåta och nötkakor.

I morse kom Lasse in och frågade om alla hundar har kissat inne för det var en jätte pöl,han torkade upp det.

Sen kom Camilla och Jocke då frågade Camilla samma sak vad är det som hänt i hundrummet hon trodde det var min skurvagn som gått sönder,då först gick jag ut och kollade mitt i baket.

Då fick jag se att det var ett element som det droppade vatten ur.Så det var bara för Lasse och Jocke och riva ner Elementet riva upp golvet för vi var ju tvugna att se så det inte var vatten under men nu är elementet lagat och tänk jag får ett helt nytt golv hos hundarna.Detta har jag tjatat om läääääänge. Så det var nästan tur i oturen tycker jag.

Men nu skall vi ta kväll framför Tv-en   !!

9/4-09 Denna dag har vi varit och flängt hela dagen .Jag var på mitt vanliga läkarbesök som jag gör varje år kl 8.30 hos Håkan våran husläkare.Jag tycker det okristligt att gå upp så tidigt våran dag brukar börja 9.00.

Men för djuren blev det ju okej ändå för dom får mat 9.30 så jag hann ju hem till normal tid.Men Lasse hade haft ute hundarna medans jag var hos Håkan så det var bara att utfodra dem.Sen rasta allihop igen och Lasse var tvungen att åka och hämta hem hund och hästmat.Sen var det att upp och byta om för att åka ner till Fristad.

Jag var tvungen att åka ett ärende till syrran sen iväg till Lövås för att köpa blommor.Sen var vi på kykogården och planterade. Därifrån till Gun-Britt för att lämna några fat. Där efter åkte vi till Lasses mamma på hemmet och hälsade på.

Men sen hade vi handladet kvar för lite mat måste vi ju ha i påsk.Jag är glad när Lasse hänger med och handlar för det är så tungt att bära.Vi gillar inget vidare att åka bägge för då får hundarna inte vara ute hela dagen.

Men så får det bli ibland,så satte jag på middagen när jag kom hem, då ringde våran Jocke att han och barnen kommer upp och hälsar på.Men vi hann sätta oss och äta då kom Camilla och Jocke men vi åt färdigt.Sen var det dags att koka fika och dopp det är jätte kul när dom kommer och hälsar på så idag har allt gått som på räls.Men nu får hundarna vara ute till 22.00. och vi tar Kväll framför TV-EN

10/4-09 Långfredag har vi varit ute och räfsat gräset hela dagen Camilla och Jocke och Kevin har kommit hit,för dom tycker det är så skönt att vara på landet dom bor ju i Borås annars.

Bättre jobbare kan vi inte få dom hjäper till med allt.Nu har jag gjort ordning smörgåsar med krabbsallad och räkor på som vi skall ha framför Tv-en i kväll. idag har vi faktiskt suttit på Altanen och ätit middag, det var jätte mysigt men solen har tagit rätt bra på mig idag så jag får passa mig Nu tar vi kväll här...............

11/4 Idag har det varit kanonväder så idag bar jag ut ett trimbord och hade lite hundvård.Oxå blev av med pälsen det växer ju så fort när dom är nerklippta.

Sen har jag borstat ut halva Snickarn tar resten imorgon han har bara sååååååå mycket päls.

Idag tog Camilla och hennes plastsvärmor vårat stall så det slapp Lasse. Sen har Camilla hjälpt Lasse att kratta färdigt på gården.Jocke har fixat våra åkgräsklippare så dom är klara när gräset börjar växa.

Camilla och Jocke firar Påskafton med Jockes pappa och Eva-Lena.Men dom kommer hit till oss och sover över, vi har gjort ett rum till dom på tredje våningen.

Men nu skall vi ta Kväll.........

12/4-09 Påskdagen jätte fint väder ,Idag har jag klippt ner Vanja sen har jag borstat på Snickarn.Både Jonne och Johannes var här på förmiddagen och fikade. Sen

har vi varit hos Johan och Nina och ätit middag  då var Camilla och Jocke här och hade ute hundarna så sen fick jag inte så mycket gjort. Och nu skall jag spela Bingo.......

13/4  Jag har klippt Micka och Pillan men bara med sax så jag får köra med maskin när jag får tillbaka skären de var bara så slöa så jag har skickat dem till Lyckliga Fåret,det brukar ta bara några dagar.

Så nu får jag göra paus i klippandet till jag får tillbaka skären för det blir inte bra att klippa förhand.

14/4 Idag sken solen hela förmiddagen så Lasse och jag satt rätt länge när vi drack 11 Kaffet så idag har jag nästan borstat färdigt Snickarn men tikarna löper ju så

killarna håller ju på med varandra hela tiden så det syns ju knappt att man borstar.Än har jag några tikar som inte kommit i löp.Man skulle ju önska att tikarna slutade löpa när dom kom i en viss ålder,men se det gör dom inte och jag har ju många gamlingar. Nu får det vara bra för idag..........

15/4   När vi vaknade i morse var det duggregn och man såg nästan hur det grönskade ute.Så idag har jag hållit på med lokalvård.Jag har putsat fönstren och storstädat min veranda det känns riktigt skönt att få färdigt någon stans inne också. Men när det är solsken vill man ju vara ute.

Vi har även fått reda på att vi skall få vårat 12 barnbarn det är alltid kul med något posetivt.Nu skall jag gå och kolla efterlyst.........

16/4Idag   har vi haft strålande solsken, idag tog jag ut alla sängkläderna och madresser och allt i sängkammaren och det har hängt ute hela dagen så nu har jag renbäddat det luktar ju bara så gott.

Jocke och Camilla och Kevin kom hit idag,Jocke har tvättat alla våra gångmattor ( Tjockt Gummi) som hundarna går på ut och in dom blev jätte fina,tänk vad gott det är med lite hjälp.Så har han tvättat våran sportbil. Det värsta är att jag gillar inte den för man sitter så långt ner på golvet när man kör.Nu skall jag gå och lägga mig i badkaret

Natti natti.........